Regulile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Ministrului Educatiei care Vizeaza Elevii din Toata Romania

Ministrul Educatiei anunta o serie de reguli oficiale de ultim moment, care vizeaza elevii din toata Romania, ce decizii a luat Ligia Deca.

Regulile Oficiale ULTIM MOMENT Ministrului Educatiei Vizeaza Elevii Toata Romania

Ministrul Educatiei a stabilit o serie de noi reguli foarte importante pentru universitatile din Romania, care au legatura directa si cu elevii din toata tara, iar asta pentru ca Ligia Deca vorbeste mai jos despre felul in care unitatile de invatamant superior isi pot organiza activitatile extracurriculare pentru oricare dintre tinerii elevi care sunt dornici sa profite de ele acum.

Ministrul Educatiei a luat decizia de a stabili noi reguli pentru organizarea de activitati extracurriculare pentru elevii din Romania, in ideea de a ii ajuta sa se integreze mai usor in viata de student, Ligia Deca incercand sa-I ajute pe acestia sa faca mai usor tranzitia de la mediul scolar la cel universitar, iar mai jos puteti vedea ce idei urmeaza sa fie puse in aplicare.

“Instituțiile de învățământ superior de stat organizatoare de activități extracurriculare pot acorda stimulente financiare participanților din veniturile proprii. Participanții la activitățile extracurriculare naționale pot fi: studenți români, studenți străini și elevi în clasele terminale ale liceului (clasele a XI-a și a XII-a). Instituțiile de învățământ superior de stat organizatoare de activități extracurriculare – transmit la M.E., centralizat solicitările de aprobare a acțiunilor.

Pentru organizarea în anul bugetar următor a acestora, conform anexelor 3 și 4, până la data de 2 decembrie a anului în curs (data de înregistrare în M.E.). Solicitările sunt însoțite de documentele justificative care se întocmesc conform modelelor prevăzute în anexele nr. 1 – 4 care fac parte integrantă din prezentele norme metodologice și sunt asumate atât de către coordonatorii proiectelor, cât și de către rectorii instituțiilor de învățământ superior de stat organizatoare.

Cuantumul pentru fiecare categorie de cheltuieli care poate fi alocat din bugetul de stat se stabilește după cum urmează: a) transport dus-întors: 50 lei/participant/activitate; b) cazare: 85 lei/zi/participant; c) masă: 90 lei/zi/participant; d) cheltuieli de organizare: 30 lei/participant/activitate; e) cheltuieli specifice de organizare a acțiunilor online: 100 lei/persoană/activitate.

Devizul estimativ de cheltuieli se întocmește pe baza cuantumului aprobat pentru fiecare categorie de cheltuieli și în funcție de numărul de participanți care se deplasează pentru desfășurarea activității, numărul de nopți de cazare/participant, numărul de zile pentru care se solicită masa/participant, cheltuieli de organizare, pe surse de finanțare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1.

În cazul organizării online a activităților extracurriculare, devizul estimativ, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 2, se întocmește pe baza cuantumului aprobat conform alin. (1) lit. e). Instituțiile de învățământ superior de stat propun, până în data de 2 decembrie a anului în curs, activități extracurriculare care urmează a se desfășura până la data de 15 decembrie a anului bugetar următor.”