Informarea Oficiala de ULTIM MOMENT a Ministrului Apararii Privind Masurile Importante pentru Armata Romana

Ministrul Apararii transmite o informare oficiala de ultim moment cu privire la masurile importante pentru Armata Romana, ce decizii oficiale au fost luate.

Informarea Oficiala ULTIM MOMENT Ministrului Apararii Masurile Importante Armata Romana

Ministrul Apararii a facut o informare oficiala de ultim moment, iar asta deoarece Angel Tîlvăr ne aduce in imediata atentie o investitie uriasa pe care MApN o face pentru Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu in urmatorii 20 de ani, modernizand-o pentru a ofer Armatei Romane si mai multe capabilitati.

Ministrul Apararii detaliaza mai jos ce presupune aceasta investitie foarte mare, in valoare de 2.5 miliarde de euro, dar perioada foarte lunga de implementare inseamna ca va fi nevoie de o asteptare serioasa pentru ca militarii sa vada beneficiile modernizarilor care sunt facute de catre autoritati.

“Angajamentele asumate de Ministerul Apărării pentru modernizarea tehnicii, echipamentelor de luptă și a infrastructurii Armatei României încep să producă rezultate vizibile. Azi au demarat lucrările de construcție a unei noi piste de decolare-aterizare la Mihail Kogălniceanu, proiect care face parte dintr-un amplu plan de modernizare și extindere a Bazei 57 Aeriană. Aceste investiții vor îmbunătăți în mod semnificativ capacitățile de operare și de instruire ale Forțelor Aeriene Române.

Si ale celor aliate care vor putea fi găzduite la Baza 57 Aeriană, dar vor contribui în mod semnificativ și la dezvoltarea economică a comunităților locale, prin crearea de noi locuri de muncă și atragerea de investiții importante pentru întregul județ Constanța. Proiectul de extindere a Bazei 57 Aeriană va avea ca rezultat prima capabilitate militară și, totodată, primul element complet și complex de infrastructură aeroportuară construit de România după anul 1990.

La ceremonie au fost prezenți și locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Dragoș Dumitru Iacob, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene Române, general-maior Leonard-Gabriel Baraboi, și șeful Direcției Domenii și Infrastructuri, generalul de brigadă Cristian Apostol. ministrul Tîlvăr a evidențiat faptul că alocarea constantă pentru bugetul Apărării a unui procent de 2% din PIB, începând cu 2017.

Ridicat la 2,5% din acest an, începe să producă efecte concrete, demonstrând realismul angajamentelor pe care Armata României și le-a asumat pentru modernizarea tehnicii, echipamentelor de luptă și a infrastructurii. Șeful Forțelor Aeriene Române, generalul-maior Baraboi, a declarat că proiectul de extindere a Bazei 57 Aeriană va avea ca rezultat prima capabilitate militară și, totodată, primul element complet și complex de infrastructură aeroportuară construit de România după anul 1990.

Întregul proiect de investiții pentru modernizarea și extinderea Bazei 57 Aeriană „Căpitan Aviator Constantin Cantacuzino” de la Mihail Kogălniceanu are o valoare totală de aproximativ 12,173 mld. lei, fără TVA, iar finalizarea acesteia este estimată a avea loc în aproximativ 240 de luni de la aprobarea acestuia, care a avut loc în anul 2021. În final, suprafața bazei va fi de circa 2800 de hectare.”