Schengen: Negocierile Oficiale de ULTIM MOMENT Anutate de MAI pentru Finalizarea Aderarii Romaniei

Schengen este in centrul unor negocieri oficiale de ultim moment anuntate de catre MAI pentru finalizare aderarii Romaniei, ce decizii sunt luate.

Schengen Negocierile Oficiale ULTIM MOMENT Anutate MAI Finalizarea Aderarii Romaniei

Schengen ramane in atentia imediata a Guvernului de la Bucuresti, finalizarea aderarii Romaniei fiind o prioritate pentru actuala putere, iar asta pentru ca o serie de anunturi oficiale de ultim moment vin sa ne spuna ce se face pentru ca procesul sa fie dus la sfarsit de catre tara noastra, cat mai curand posibil, asa cum ne dorim cu totii.

Schengen este in centrul discutiilor saptamanale pe care MAI le duce cu Austria, Comisia Europeana si alti lideri din UE, negocierile pe care autoritatile de la Bucuresti le fac in mod constant au menirea de a grabi ridicarea controalelor la granitele terestre si a permite finalizarea aderarii Romaniei, un proces care nu e chiar atat de usor de dus la bun sfarsit.

Schengen nu e doar in atentia Guvernului de la Bucuresti sau a MAI, ci si a Administratiei Prezidentiale, sau a ambasadorilor Romaniei, iar asta pentru ca toti lucreaza la unison pentru a duce la indeplinire finalizarea aderarii Romaniei, indiferent de cat timp va fi nevoie pentru ca acest lucru sa se intample, chiar daca va dura.

“Săptămânal, lucrăm pe acest dosar. Cum lucrăm în fiecare săptămână? În fiecare săptămână am cel puțin un contact, echipa mea la fel, cel puțin un contact pe zona dosarului Schengen. Că e vorba de un ministru, că vorbim cu comisarul, că vorbim cu vicepreședintele Comisiei Europene, că vorbim la cabinetul președintelui Comisiei Europene, că vorbim în țară.

Că ne corelăm în țară cu colegii de la Ministerul de Externe, de la cabinetul premierului, Administrația Prezidențială, cu domnul președinte, ambasadorii… Deci, nu e așa, că am închis dosarul și așteptăm la toamnă să vedem. O fi, n-o fi și sperăm și ne rugăm între timp! Nu! Fiecare săptămână include acțiuni diplomatice și politice pe zona dosarului Schengen.”