Romania: Ingrijorari de ULTIM MOMENT cu Olanda, care Ameninta sa Arunce in Aer Finalizarea Aderarii la Schengen

Romania confirma o serie de ingrijorari de ultim moment privind Olanda, care ameninta sa arunce in aer finalizarea aderarii la Schengen, iata de ce.

Romania Ingrijorari ULTIM MOMENT Olanda Ameninta Arunce Aer Finalizarea Aderarii Schengen

Romania confirma ingrijorarile legate de Olanda si planurile sale de ultim moment, care ameninta sa arunce in aer finalizarea aderarii la Schengen, iar asta pentru ca ministrul de interne, Catalin Predoiu, aduce in discutie declaratiile recente ale omologului olandez, privind neaplicarea in tara sa a prevederilor pactului privind migratia si azilul.

Romania a beneficiat din plin de pe urma adoptarii acestui pact in Uniunea Europeana, finalizarea aderarii la Schengen depinzand intr-o foarte mare masura de aplicarea prevederilor sale, iar Catalin Predoiu spune ca nu crede ca Olanda mai poate “da inapoi” de la aplicarea acestui pact, desi la Haga ideile noului guvern sunt altele si nu tocmai in ton cu ale noastre

Romania este in continuare implicata in punerea in aplicare a unor eforturi sustinute pentru a obtine finalizarea aderarii la Schengen, cu ridicarea controalelor la granitele terestre, dar Olanda ameninta sa arunce in aer totul, asa ca ramane sa vedem in ce masura deciziile luate la Haga vor avea un impact asupra felului in care se desfasoara procesul in tara noastra.

“Noi temele ni le-am făcut, suntem la zi pe zona de migrație, tot ce vreți, cooperarea cu toți vecinii, cu Austria, relații bune și cu Bruxelles, suntem în regulă. Am o îngrijorare legată de o declarație recentă a ministrului olandez, care spune, oarecum în discuție, noului ministru olandez.

Pune oarecum în discuție Pactul pentru Migrație și Azil, dar nu cred că se poate da înapoi de la această reglementare care a constituit unul din argumentele pentru deschiderea spre Schengen. Facem în continuare eforturi diplomatice, ținem legătura cu toată lumea, sperăm că toamna ne va aduce o veste bună. a declarat ministrul de interne, Catalin Predoiu.”