Povestile nespuse ale lui Steve Jobs

  Steve Jobs a fost un om despre care s-au spus multe lucruri de-a lungul vremii, insa cei de la Forbes ne uimesc, cu o lista de lucruri pe care putine persoane le auzisera despre fostul CEO al companiei Apple. In 4 pagini Forbes detaliaza o groaza de intamplari in care Jobs a fost implicat, insa eu va voi vorbi doar despre cateva dintre ele si restul le gasiti pe website-ul celor de la Forbes. Incep prin a va spune ca in anul 1986, cand Jobs era CEO al Next, Bill Gates a vizitat sediul Next, iar Steve Jobs l-a lasat sa astepte pentru mai bine de o ora in receptia sediului companiei, totul din cauza rivalitatii dintre ei. Continui cu o poveste in care Steve Jobs si-a pus angajatii sa isi ascunda Porsche-urile din parcarea sediului Next deoarece un investitor venea sa viziteze compania, iar acele masini i-ar fi generat impresia ca angajatii castiga foarte multi bani si investitia probabil nu ar mai fi avut rost. Miscarea ar fi fost de bun augur, 20 de milioane de dolari fiind investiti in companie.

  Mergand mai departe va spun ca la deschiderea unui magazin Apple, al carui design a fost partial influentat si de Jobs, fostul CEO a refuzat initial sa dea drumul reporterilor in locatie deoarece podeaua alba aduna mizeria pantofilor purtati de persoane. Steve Jobs a dorit initial sa amane lansarea pentru a schimba podeaua, a avut un schimb nu prea prietenos de replici cu unul dintre designerii magazinului, iar apoi si-a pus echipa de design din cadrul Apple sa viziteze magazinul si sa schimbe podeaua, lucru care in final s-a intamplat.

  La final las o scurta povestire despre Steve Jobs si tastaturile tactile. Cand Jobs a prezentat primul iPhone lui Marc Andreessen, unul dintre producatorii primelor browsere pentru internet, acesta din urma l-a intrebat cum isi imagineaza el ca vor primi oamenii tastaturile virtuale cand toti sunt invatati cu cele fizice ale BlackBerry-urilor. Raspunsul lui Jobs a fost : se vor obisnui cu ele. Adevarul este ca lui Jobs nu i-a prea pasat de ce vor oamenii, le-a impus dorintele sale si in final ne-am obisnuit cu ele pentru ca nu aveam de ales.