Google si Samsung pregatesc o tableta high-end cu ecran de 10 inch si rezolutie 2.560 x 1.600 pentru a concura cu iPad 3

  Tableta iPad nu are in momentul de fata vreun rival, indiferent despre ce segment al pietei vorbim, produsul inregistrand cele mai mari vanzari din intreaga industrie. Cei de la Google si Samsung nu sunt multumiti de acest succes al iPad si intentioneaza sa lanseze o tableta high-end cu ecran de 10 inch, rezolutie 2.560 x 1.600 si 299 pixeli per inch, sperand ca vor detrona tableta iPad. Noul produs al celor doua companii nu va fi ieftin, utilizatorii vor trebui sa plateasca probabil aproximativ acelasi pret precum in cazul tabletei iPad, insa vor primi Android in schimb-ul iOS-ului.

The 10.1-inch tablet will boast a pixel density that is higher than Apple’s third-generation iPad, said Richard Shim, an analyst at NPD DisplaySearch. The 2,560×1,600 display will have a PPI (pixels per inch) of about 299, said Shim. That tops the 264 PPI on the 9.7-inch 2,048×1,536 Retina iPad. “It’s going to be a high-end device,” Shim said — in contrast with Google’s $199 Nexus 7 and upcoming $99 tablet.

  Tableta va face parte din seria Nexus, nu va copia elemente ale iPad si probabil va genera destula atentie in randul consumatorilor. Daca va avea vanzari bune sau nu ramane de vazut, mai ales daca pretul de vanzare va fi relativ mare, tabletele Android scumpe nereusind sa convinga deocamdata consumatorii ca merita achizitionate. Totusi, pentru a face tableta atractiva, cei de la Google cer dezvoltarea mai mult aplicatii compatibile cu ecranele tabletelor Android, dar ramane de vazut cati dezvoltatori vor raspunde chemarii, avand in vedere ca Android-ul este foarte fragmentat.

  In concluzie, iPad va avea un competitor serios, sper, iar Apple probabil va privi linistita un an de zile pana in momentul in care va inova.