La o luna dupa lansarea oficiala, iPhone 5 este disponibil in Romania la preturi piperate

  Anul trecut iPhone 4S era lansat in Romania la doar o luna dupa lansarea oficiala din SUA si lumea intreaga, cei trei mari operatori din tara noastra punand oficial dispozitivul in vanzare. Anul trecut aveam cea mai rapida lansare oficiala a unui iPhone in Romania, insa anul acesta lucrurile sunt diferite si la o luna dupa lansarea oficiala a iPhone 5, dispozitivul nu este oficial disponibil in tara noastra. Aceasta stare de incertitudine a permis unor magazine online sa vanda terminale iPhone 5 cumparate din strainatate, insa avand putine in stoc au satisfacut putina lume si acum doar bisnitarii mai au terminale disponibile.

  Problema este ca un iPhone 5 cumparat de pe piata gri costa minim 850€ in versiunea de 16 GB, pretul fiind cu minim 20% mai mare decat cel al magazinelor Apple din Europa, insa cei care au bani primesc un iPhone 5 rapid. Din pacate operatorii de telefonie mobila din Romania nu au fost anuntati cand vor primi iPhone 5, in ciuda aiurelilor scrise de diversi jurnalisti, asa ca asteptarea continua. Am spus-o in trecut si repet, Apple va anunta intai cand va fi lansat iPhone 5 in Romania, apoi operatorii vor deschide o sesiune de precomenzi si in final terminalul va fi disponibi, in cantitati foarte mici, in magazine.

  Daca vreti sa cumparati un iPhone 5 de la operatori, va recomand sa urmariti cu atentie acest blog si sa faceti o precomanda imediat ce acestea se deschid, deoarece Apple nu va aloca un stoc foarte mare de terminale iPhone 5 pentru Romania.