Microsoft a fost actionata in judecata pentru modul in care prezinta capacitatea de stocare a Microsoft Surface

  Tabletele Microsoft Suface sunt disponibile in versiuni care teoretic ofera de 32 GB sau 64 GB spatiu de stocare, insa in realitate utilizatorii primesc mult mai putin. Microsoft a confirmat faptul ca sistemul de operare si aplicatiile native ocupa 16 GB de spatiu de stocare, deci o tableta vanduta cu 32 GB spatiu are in realitate doar jumatate. Un avocat american nu a fost multumit de modul in care Microsoft isi promoveaza produsele, considera ca reclama este mincinoasa, asa ca a decis sa actioneze compania in instanta.

A California lawyer is suing Microsoft Corp., claiming the Surface tablet he bought doesn’t have all the storage space the company advertised. Andrew Sokolowski, a lawyer in Los Angeles, claims that he bought a Surface with 32 gigabytes of storage last week. But he quickly ran out of space after loading it with music and Microsoft Word documents. He discovered that a significant portion of the 32 GB storage space was being used by the operating system and pre-installed apps such as Word and Excel. Only 16 GB was available for him to use.

  Avocatul a cumparat o tableta Microsoft Surface, a inceput sa copieze diverse fisiere in ea si a descoperit ca din cei 32 GB pe care tableta i-ar avea, doar 16 ii sunt accesibili, iar acest lucru nu l-a multumit. Microsoft specifica pe propriul website ca tabletele nu ofera intreg spatiul de stocare prezentat in reclame, insa informatiile nu sunt la vedere si trebuie cautate cu atentie. Cei de la Microsoft se apara spunand ca utilizatorii ar sti deja despre acest neajuns si ca spatiul poate fi marit cu ajutorul unui card SD, insa Microsoft va plati probabil destui bani pentru acest mod de advertising.

  Adevarul este ca niciun produs nu ofera exact cat se specifica in reclame, insa in general diferenta este mica si in cazul produselor Apple vorbim despre 1 – 3 GB, spatiul fiind ocupat de sistemul de operare si alte aplicatii. In cazul celor de la Microsoft vorbim despte 16 GB de spatiu care dispar prin instalarea sistemului de operare si acest lucru nu este chiar atat de bine primit de catre utilizatori.