iPhone 5S si iPhone 5C – iata cat plateste Apple pentru fabricarea terminalelor

  Din moment ce iPhone 5S si iPhone 5C au fost lansate de catre compania Apple, diverse companii au inceput sa dezasambleze terminalele si sa le analizeze componentele pentru a afla cat plateste Apple pentru a fabrica ambele dispozitive. Confirm rezultatelor unei analize preliminare facute de catre cei de la IHS, Apple cheltule 191$ pentru a cumpara componentele unui iPhone 5S cu 16 GB spatiu de stocare, pretul crescand pana la 210$ pentru versiunea de 64 GB. Pentru asamblare se adauga inca 8$ pentru fiecare unitate, deci in total compania Apple plateste 199$ si 218$ pentru a fabrica versiunile de 16 si 64 GB a iPhone 5S. Facand o comparatie cu anul trecut, Pretul de productie al iPhone 5S este cu 6$ mai mic decat cel al iPhone 5, o scadere normala, avand in vedere ca multe componente si elemente au ramas neschimbate.

According the findings of an IHS report coming tomorrow, Apple spends at least $191 on components to build a 16 gigabyte iPhone 5s. The cost rises to $210 for a 64GB unit. The cost of assembly adds another $8 per unit, bringing the range to between $199 and $218. That cost estimate is pretty close to that of the original iPhone 5, which IHS pegged atabout $205 last year. Without a contract, the iPhone sells at prices ranging from $649 to $849, depending on storage capacity.

  In ceea ce priveste terminalul iPhone 5C, Apple ar plati intre 173$ si 183$ pentru a fabrica toate modelele noului terminal, inca 7$ fiind adaugati pentru asamblarea dispozitivului in fabricile celor de la Foxconn. Daca vorbim strict despre costul componentelor, atunci ecranul ramane in continuare cel mai scump, costand 41$, el fiind urmat de catre chip-urile RF care costa 32$, chip-ul A7 care costa 19$/costul chip-ului A6 fiind de 13$ si aici se opreste totul. Practic Apple cheltuie mai putini bani pentru a fabrica iPhone 5S, insa preturile terminalelor au crescut fata de aceeasi perioada a anului trecut si stim cine profita de pe urma acestei cresteri.