Phil Schiller sustine ca Samsung a evoluat atat de mult in ultimii ani deoarece a copiat Apple

  Procesul dintre Apple si Samsung aduce o multitudine de afirmatii interesante din partea angajatilor ambilor companii, iar SVP-ul diviziei de marketing a celor de la Apple, Phil Schiller, a afirmat in cursul serii trecute ca Samsung nu ar fi evoluat la fel de mult in ultimii ani daca nu ar fi copiat Apple. Schiller sustine ca unele companii precum Nokia, Motorola sau HTC au copiat anumite produse ale companiei americane, insa nu in aceeasi masura precum cei de la Samsung si drept consecinta nu au evoluat la fel de mult. Aceste afirmatii se leaga de cele facute aseara de catre acelasi angajat al Apple, el afirmand ca actiunile Samsung au facut aproape imposibila promovarea iDevice-urilor si diferentierea lor pe piata.

There is a difference. One is copying. The others are not — as much. Let’s talk about why consumers buy Samsung phones. That’s really the issue here. I know a lot of you folks love Apple. They make a great product. But there are a lot of people who are diehard Samsung fans. Or more appropriately, diehard Android fans.

  Ceea ce a afirmat ieri SVP-ul celor de la Apple nu este chiar o noutate, afirmatii asemanatoare fiind facute de-a lungul timpului de catre Tim Cook sau avocati ai companiei americane. In aceeasi masura diverse analisti americani au facut afirmatii asemanatoare dupa lansarea anumitor terminale ale Samsung si nu este un secret ca unele dintre ele seamana destul de bine din anumite puncte de vedere cu iPhone-urile sau tabletele iPad. Exista o probabilitate destul de mare ca tot succesul Samsung din ultimii ani sa aiba la baza copierea design-ului iDevice-urilor, insa acest lucru il vor decide juratii care fac parte din procesul aflat acum in desfasurare.