Prima Pagina 4G Un martor Samsung sustine ca utilizatorii nu achizitioneaza terminalele coreenilor multumita tehnologiilor...

Un martor Samsung sustine ca utilizatorii nu achizitioneaza terminalele coreenilor multumita tehnologiilor copiate de la Apple

  V-am spus acum cateva zeci de minute ca SVP-ul diviziei de marketing al Apple a declarat ca Samsung a evoluat atat de mult in ultimii ani deoarece a copiat tehnologii si produse ale celor din Cupertino. Raspunzand in fata acestor acuzatii, un martor al celor de la Samsung a afirmat ca majoritatea celor care achizitioneaza produsele companiei nu o fac pentru tehnologile care ar fi fost copiate de la Apple. Mai exact, el spune ca terminalele Android nu au avut succes deoarece contineau functia pinch to zoom, pe care a brevetat-o Apple, sau alte tehnologii care au legatura cu ecranele tactile, la baza intentiei de achizitie stand alte caracteristici ale terminalelor Android.

An expert hired by Apple had determined the company was due $114 million in lost profits because of Samsung’s use of technology under Apple’s patent No. 7,844,915, also known as “pinch to zoom.” The ‘915 patent covers technology that can distinguish whether a user is scrolling with one finger versus using several touch points at once for a pinch-to-zoom action.

However, Michael Wagner, an accountant and lawyer hired by Samsung, said there’s no evidence from either company that shows consumers bought Samsung devices because they liked that particular touch-screen feature. As a result, he believes Apple should receive no money for lost profits. “I believe people bought these phones for other features,” Wagner said. That includes bigger, AMOLED screens; faster processors; and 4G LTE.

  Continuandu-si declaratiile, martorul celor de la Samsung sustine ca ecranele AMOLED mari, procesoarele rapide si compatibilitatea cu tehnologiile 4G LTE sunt principalele caracteristici in baza carora terminalele coreenilor au fost atat de populare. Afirmatiile au rolul de a sustine pretentiile celor de la Samsung de a plati doar 52 de milioane de dolari in locul celor 380 cerute de catre Apple pentru presupusele incalcari ale brevetelor de inventie, insa ramane de vazut daca juratii vor fi de acord cu ele. In procesul precedent juratii au dat castig de cauza celor de la Apple in aceeasi problema, insa au gresit calculele privind despagubirile, asa ca procesul acesta are rolul de a clarifica lucrurile.

 • Cristi

  In parte, martorul are dreptate. Dupa apple, toata lumea ar trebui sa cumpere telefoanele concurentei (aceeasi tehnologie copiata, la un pret mai mic). In realitate, fiecare parte are partile sale forte. In fond, toate smartphonurile seamana intre ele in ziua de azi. Apple a facut treaba de pionerat, dar nu poti sa interzici roata fiindca tu ai inventat-o.

 • Cosmin

  @Cristi: Ba poti. Sau ar trebui sa poti. De pilda, Sony. A fabricat Trinitron-ul timp de 20 de ani fara ca altcineva sa poata construi ceva identic, fiind aparata de patent. Dupa ce a intrat in public domain, oricine a putut construi Trinitron, dar deja devenise depasit tehnologic. Desigur ca in tot acest timp s-au construit televizoare cu alte tuburi catodice, DAR NU LA FEL ca si Trinitron.
  (Doar un simplu exemplu ce-mi vine acum in minte)
  Si mai e o chestie: daca tu ai fi inventator, si ai descoperi ceva revolutionar, ti-ar conveni ca in secunda 2 sa-ti fure ideea oricine altcineva?
  Nu spun ca Apple nu a “imprumutat” idei… Fara indoiala ca da (mouse-ul, GUI-ul, etc) dar aici discutam strict de situatia inversa.
  Numai bine

 • Mario

  Are perfectă dreptate, am și iPhone dar am achiziționat un s4 pentru exact ce spune el și nu numai, evident sunt foarte mulțumit

 • Cornel

  @Cosmin
  Adevarul e ca lumea a inceput sa realizeze ca nu cu 5 rinduri de iconite dai inainte.
  Sunt o multime de chestii cu care Samsung si Google dau inainte si crede-ma nu e Pinch-To-Zoom-ul. Recunoaste.

 • Cosmin

  @Cornel: corect. Aici este vorba mai degraba de o inovatie. Eu apar un punct de vedere principial, nu analizez importanta intrinseca a unui patent sau a altuia. Sunt in deplin acord cu cei ce sustin ca si concurenta are puncte forte, si umple goluri pe care din varii motive Apple nu le acopera, dar trebuie sa dam Cezarului ce este al lui. Imi place foarte mult ideea de a respecta munca cuiva mai ales daca ma ajuta direct, imi usureaza si imbunatateste calitatea vietii.
  Pe de alta parte, sa fim seriosi, mai devreme sau mai tarziu oricum se va ajunge la un agreement, lucrurile se vor linisti, si toti vor merge mai departe. Asta inseamna progres tehnologic insumat: toti beneficiem de pe urma tuturor. E o chestie foarte misteaux in esenta 🙂
  Stima tuturor

 • Seby

  Tipic pentru apple care bufneste in plans din ori si ce motiv :))))))) , penibil , la fel cum incep sa fie si produsele lor. :(((

 • SebyPT

  Singurul care a comentat frumos, realist si corect este cosmin.. Voi restul comentati dar habar nu aveti despre ce vorbiti..

 • Alin Cristian

  @Cosmin , sa-ti aduc aminte de notification center , control center , lockscreen , animated wallpaper , setari ?? Astea de unde le-a copiat Apple? Iti dau un exemplu de tehnologie inovativa aflata in S4 , insa nu asa de apreciata . Vorbim de acele gesture air. Am avut de nenumarate ori mainile pline de grasime , transpiratie etc ,iar acea tehnlogie m-a ajutat sa folosesc telefonul fara sa-l ating . Vor trece ani buni sa fie asa ceva si in Apple. Apple a scos fingerprintul “revolutionar” , in maxim 2 saptamani HTC scotea telefon cu asa ceva. Asta nu inseamna sa fii copiator , ci sa fii perspicace si sa te misti cat se poate de repede cu o replica concurentei.

 • Robertttt

  Martorul are dreptate… parerea mea. Pe mine sincer, cei de la samsung m-au facut sa cumpar galaxy s2,s3,s4 din cateva motive:1) Ecranul mare care pt stat pe net,vizionat filme, si pentru jocuri mi se pare spectaculos; 2) libertatea de a face absolut tot ce vrei cu androidul 3) Pretul. Intradevar galaxy-urile au si unele neajunsuri gen diversitatea aplicatiilor si lagul care e din ce in ce mai mic odata cu update-urile(consider ca multi-tasking-ul real este cel care face galaxy-ul sa mai agate din cand in cand). Dar oameni buni. Sincer ,aleg acel lag minor care apare 1 sau de 2 ori pe zi, decat sa dau 1000 Ron sau mai mult pentru un telefon(iphone) care face aceleasi lucruri.. poate chiar mai putine. ..

 • Cristi

  @cosmin, ai dreptate partial. Samsung nu a furat tehnologia de la apple, ci a facut ceva asemanator (uneori identic), dar cu tehnologie proprie. E ca si cum imi spui ca toate televizoarele sunt copiate dupa sony, doar fiindca arata la fel.

 • Dany

  Daca o luam asa cine pe cine copiaza ca de cand produce samsung piese de tv, telefoane si altele si de cand produce apple telefoane cu piese de la samsung. Nu uitati samsung e nr 1 samsung e samsung mama cum se spune..
  Nu stiu cit a furat samsung de la apple dar cat a luat apple de la samsung aaaaa ..

 • Pingback: Phil Schiller dezvaluie "adevaratul" motiv in baza caruia a fost dezvoltata tableta iPad Mini | iDevice.ro()