Pregatesc operatorii de telefonie din Europa un nou OS?

Conform ziarului francez Le Figaro, presedintele France Telecom-Orange si-a contactat omologii de la Deutsche Telecom, Telefonica si Vodafone pentru a se intalni pe 8 octombrie. Conform aceluiasi ziar intalnirea ar avea drept scop inceperea unui efort comun pentru a realiza un sistem de operare pentru terminale mobile care sa concureze cu iOS si Android OS. Cele 2 sisteme de operare au propulsat terminalele ce le ruleaza in topul celor mai bine vandute gadgets din lume si situatia nu pare sa se schimbe prea curand. Apple este in momentul de fata singurul producatori de terminale mobile care dicteaza modul in care iDevice-urile sunt vandute iar asta reduce foarte mult importanta operatorilor. Daca luam in considerare si faptul ca Apple vinde terminale decodate sau ca exista solutii de decodare, atunci importanta operatorilor se apropie de zero, acestia fiind doar un magazin de desfacere pentru terminale.

French newspaper Le Figaro has reported that Stephane Richard, chief executive officer of France Telecom-Orange, has invited the heads of Deutsche Telekom, Telefonica and Vodafone to discuss the possible creation of a common platform for mobile devices. The talks, which are scheduled to take place October 8th in Paris, are motivated by a view that Apple’s iOS and Google’s Android operating systems have become a “Trojan horse” for these companies to establish their own relationships with mobile customers, reducing the significance of the operators in the value chain.

E greu de crezut ca cele 4 mari companii vor reusi sa faca un asemenea sistem de operare intr-o perioada scurt si e greu de crezut ca vor reusi sa stavileasca trendul crescator al vanzarilor pentru terminalele iOS si Android.