Apple breveteaza o tehnologie care ar putea reduce numarul accidentelor cauzate de utilizarea telefoanelor mobile la volan

  Utilizarea telefoanelor mobile in timpul conducerii unui autovehicul reprezinta una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere, iar compania Apple si-a propus sa rezolve aceasta probleme. Conform unei noi tehnologii dezvoltate de catre compania americana, viitoarele iPhone-uri ar putea dezactiva automat anumite functii in momentul in care conducem. Folosind o conexiune Bluetooth pentru a face interconectarea cu masina, plus date preluate de la GPS sau accelerometru, iOS-ul ar putea dezactiva functii ale iPhone-ului in momentul in care conducem.

  Blocarea functiilor s-ar putea face automat si vorbim despre posibilitatea de a trimite SMS-uri, de a inregistra poze sau de a efectua apeluri telefonice, daca masina nu are un Bluetooth carkit incorporat. Mai mult decat atat, Apple descrie o tehnologie ce permite blocarea utilizarii unui iDevice in momentul in care o alta persoana in afara soferului ar incerca sa utilizeze dispozitivul, un sistem de control parental permitand blocarea anumitor functii pentru copii.

  Avand in vedere ca Apple tocmai  a dezvoltat sistemul CarPlay ce permite interconectarea iDevice-urilor cu masinile, nu e greu de crezut ca aceasta noua tehnologie ar putea fi implementata intr-un viitor nu foarte indepartat.