Cosmote 3G – iata cat de rapida este reteaua de internet din Bucuresti

  In cursul anului 2014 compania Cosmote a facut investitii importante in extinderea acoperirii 3G in Bucuresti, astfel ca pe parcursul ultimelor luni probabil ati observat o imbunatatirea a semnalului 3G in diverse zone din capitala. Procesul de imbunatatire a infrastructurii nu s-a limitat totusi doar la capitala Romaniei, cei de la Cosmote investind sume serioase de bani in extinderea acoperirii in diverse zone din tara, insa astazi vorbim despre Bucuresti. Am avut ocazia de a testa noua retea de internet 3G din Bucuresti, iar in acest articol puteti vedea ce viteze puteti obtine folosindu-va terminalele.

  Avand acoperire 3G de peste 90% in Bucuresti, Cosmote va ofera viteze de navigare pe internet la fel de bune sau mai bune decat cele ale altor operatori de telefonie mobila din Romania. Acestea fiind spuse, in functie de zona in care va aflati, puteti atinge viteze de navigare pe internet de pana la 25 Mbps pentru download, upload-ul maxim fiind de 4 Mbps, in conditiile in care viteza maxima de upload in 3G este de 5.76 Mbps. Facand o comparatie cu ceea ce oferea reteua in cursul anului trecut, vitezele de navigare pe internet sunt, in medie, duble, latenta fiind imbunatatita in acelasi timp. Practic acum Cosmote va ofera viteza de navigare pe internet stabila si ridicata, iar testele demonstreaza ca se poate de clar acest lucru.

  Facand aceasta investitie in reteaua sa, Cosmote ofera propriilor clienti o retea de internet de calitate mai buna decat cea a competitorilor, in majoritatea cazurilor, asa ca in Bucuresti veti avea parte de o experienta de navigare pe internet mai mult decat buna. Separat de Bucuresti, Cosmote ofera acoperire 3G de inalta calitate, cu viteze de descarcare de pana la 43.2 in 267 orase si peste 4800 de localitati din tara. Astfel peste 72% din populatie beneficiaza de aceste servicii. Luand in calcul si tehnologia HSPA+, care ofera viteze de pana la 21.6 Mbps in 307 orase, serviciile 3G Cosmote acopera aproximativ 80% din populația României.

De asemenea, COSMOTE România oferă acoperire 4G pentru 90% din populația capitalei, alături de Otopeni, Bragadiru, Jilava, Valea Prahovei (stațiunile Sinaia, Bușteni, Predeal) și 13 reședințe de județ: Ploiești, Cluj, Iași, Bacău, Suceava, Botoșani, Piatra Neamț, Constanța, Brăila, Galați, Buzău, Satu Mare, Baia Mare.