iOS 8 va permite utilizarea a doua aplicatii in acelasi ecran al iPad si interactiunea dintre ele (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=_H6g-UpsSi8&w=580&h=370]

  iOS 8 urmeaza sa aduca o mare, mare noutate pentru posesorii de tablete iPad, Apple urmand a permite rularea a doua aplicatii in acelasi ecran al iPad si interactiunea intre ele. Dupa cum ati vazut deja in multiple tweak-uri ale Cydia, iOS 8 va permite acum posibilitatea de a deschide doua aplicatii in acelasi ecran al tabletei iPad si de a interactiona separat cu oricare dintre ele, sau de a interactiona simultan cu ele, noi avand optiunea de a face drag & drop dintr-o aplicatie in alta pentru texte, imagini, clipuri video, etc.

  Aplicatiile urmeaza sa fie afisate unele langa altele doar in landscape mode, iar deocamdata se stie ca numai tabletele iPad cu ecran de 9.7 inch ar urma sa aiba functia activa, deci iPad Mini-urile ar putea ramane fara ea. Apple a fost criticata atat de catre Microsoft, cat si de catre Samsung pentru lipsa unei asemenea functionalitati in tabletele sale, iar incepand cu iOS 8 Apple intentioneaza sa suplimenteze aceasta lipsa, spre bucuria zecilor de milioane de posesori de tablete iPad.

  iOS 8 va fi prezentat pe 2 iunie in cadrul WWDC 2014 si va astept pe iDevice.ro pentru a discuta despre tot ceea ce va prezenta compania.