Cu iPhone 6 Apple ar putea regandi modul in care interactionam cu aplicatiile

  Inca din momentul lansarii primelor smartphone-uri cu ecrane supradimensionate compania Apple a promovat in randul utilizatorilor faptul ca iPhone-urile sale sunt foarte usor de utilizat cu o singura mana. Lansand iPhone 6 cu ecran de 4.7 inch, compania Apple va schimba aceasta strategie de promovare a terminalelor, dispozitivul urmand a fi greu de utilizat cu o singura mana in conditii normale.

  In momentul de fata Apple le recomanda dezvoltatorilor sa implementeze butoanele de navigare, sistemele de cautare, si nu numai, in partea superioara a ecranului si in partea lateral stanga, acestea fiind considerate extrem de importante, insa cu iPhone 6 totul se va schimba. Avand in vedere ca accesarea acestor meniuri de navigatie superioare va fi greu de facut cu o singura mana, compania Apple va trebui sa regandeasca modul de interactiune cu terminalul pentru a permite utilizarea cu o singura mana in orice conditii.

  Avand in vedere modul in care a fost construit intregul sistem de operare, ramane de vazut cum va fi totul reorganizat pentru iPhone 6 in ideea de a pastra experienta de utilizare intacta. In Android producatorii de terminale au implementat un buton back in partea inferioara a terminalelor si Apple ar putea proceda intr-o maniera similara cu butoanele pentru navigarea prin aplicatii, insa ina ceeasi masura ar putea utiliza gesturi pentru a simplifica interactiunea.

  Stim cu totii ca utilizarea unui ecran mai mare va fi problematica din cauza marimii, insa Apple va gandi cu siguranta o metoda eficienta de a oferi o experienta de utilizare buna in iPhone 6 si iOS 8. Conform celor mai recente informatii, iPhone 6 cu ecran de 4.7 inch va avea o rezolutie 1704 x 960 pixeli si urmeaza sa fie lansat in toamna acestui an.