OS X Yosemite – iată cum faci un USB Stick bootabil

  OS X Yosemite este disponibil pentru instalare din cursul serii trecute, compania Apple punându-l la dispozitia tuturor celor interesați să-l instaleze în propriile Mac-uri, DOWNLOAD-ul fiind oferit GRATUIT pentru utilizatori. Dacă totuși nu doriți sa faceți update de la OS X Mavericks, sau o versiune mai veche, la OS X Yosemite și doriți sa faceți un restore curat pe Mac-ul vostru, sau pe un altul, atunci astazi aflați cum sa creați un USB Stick bootabil cu aceasta versiune a sistemului de operare.

OS X Yosemite cum fac un USB Stick bootabil

  Urmând toate instrucțiunile de mai jos veti crea un USB Stick bootabil pentru OS X Yosemite chiar din propriul Mac si il veti putea utiliza pentru orice fel de instalări ale sistemului de operare în orice Mac-uri.

  1. Căutați un stick USB de 8 GB pentru aceasta procedură.
  2. Descărcați OS X Yosemite din Mac App Store în Mac-ul vostru din această pagină.
  3. Deschideți aplicatia Disk Utility disponibilă în folderul Utilities al OS X.
  4. Selectați stick-ul vostru USB din interfața aplicatiei Disk Utility, apoi apăsați butonul Partition din meniul central.
  5. Pentru opțiunea Partition Layout alegeti opțiunea 1 Partition, denumiți-o oricum doriți si in final alegeți formatul Mac OS Extended (Journaled).
  6. Selectați opțiunea Options, apoi alegeti GUID Partition Table din meniul afisat si apasați butonuk OK.
  7. Acum apăsați butonul Apply, apoi pe cel Partition pentru a finaliza procedura de partiționare a stick-ului USB.
  8. Deschideți aplicatia Terminal din același folder Utilities, apoi introduceti in ea următoarea comandă : sudo ‘/Applications/Install OS X Yosemite.app/Contents/Resources/createinstallmedia’ –volume ‘/Volumes/Yosemite’ –applicationpath ‘/Applications/Install OS X Yosemite.app’ –nointeraction
  9. Introduceți parola de Administrator in momentul în care aplicația o cere și apoi apăsați butonul Return.
  10. Procedura de instalare a OS X Yosemite pe stick-ul USB durează aproximativ 15 minute, iar la final veți avea posibilitatea de a utiliza stick-ul pentru instalare.

  Pentru a folosi aecst stick USB trebuie să il introduceți într-un Mac, să resetați Mac-ul și înainte de boot să tineți apăsat butonul Option al tastaturii petnru a vizualiza toate mediile de stocare disponibile pentru utilizare în vederea instalării sistemului de operare.