Apple Pay este vulnerabil in fata hotilor specializati pe furtul de identitate

Apple Pay

  Apple Pay este primul sistem de plati mobile dezvoltat de catre compania Apple, el fiind integrat in iPhone 6 si iPhone 6 Plus impreuna cu un chip NFC pentru transmiterea de informatii pentru plati. Intregul sistem este extrem de sigur si deocamdata s-a dovedit a fi imposibil de spart, datele neputand fi furate din el, tranzactiile neputand fi interceptate. In ciuda sistemului de securitate extrem de avansat implementat de catre compania Apple, Apple Pay are totusl o “veriga” slaba si ea este reprezentata de bancile partenere ale companiei Apple.

No, iPhones weren’t stolen and then used for unauthorized purchases, TouchID was not compromised, Credentials weren’t ripped out of Apple’s tamper proof secure element – nor the much feared but rarely attempted man-in-the-middle attacks (capture and relay an NFC transmission at a different terminal). Instead fraudsters bought stolen consumer identities complete with credit card information, and convinced both software and manual checks that they were indeed a legitimate customer.

  Adaugarea unui card bancar la Apple Pay necesita autorizarea din partea bancii la care americanii au acel card, aceasta procedura fiind facuta folosind aplicatii mobile sau apeluri telefonice. Problema cu acest sistem este ca o persoana care v-a furat identitatea si va stie datele personale isi poate adauga cardul in propriul terminal mobil. Dupa adaugarea cardului la propriul dispozitiv, ea poate efectua plati mobile oriunde doreste, iar asta deoarece magazinele nu cer autentificarea utilizatorilor in vreun fel pentru plati.

  Un senator american a cerut impunerea prezentarii unei carti de identitate pentru a autoriza platile Apple Pay la magazine, insa in final bancile vor fi cele care trebuie sa isi imbunatateasca securitatea. Implementand masuri de verificare mai eficiente pentru adaugarea cardurilor bancare in Apple Pay, bancile vor oferi mai multa securitate pentru clienti, asta in conditiile in care rata fraudelor pentru plati prin Apple Pay este de 6 ori mai mare decat in cazul altor plati mobile.