Bleep: aplicatia Bittorrent pentru conversatii securizate

Bleep aplicatie BittorrentBleep este aplicatia Bittorrent pentru iPhone, ea fiind lansata oficial in cursul acestei seri de catre dezvoltatorii celebrului program de torrent, ea promitand sa ofere optiuni de mesagerie securizata pentru utilizatori. Practic Bleep se vrea a fi o aplicatie care sa le permita utilizatorilor sa comunice in siguranta indiferent ce terminale mobile utilizeaza, cei de la Bittorrent promitand siguranta celor care nu doresc, ca agentiile federale americane sa le monitorizeze conversatiile.

Bleep este disponibila nu doar pentru iPhone, ci si pentru restul platformelor mobile, dar si pentru Windows sau Mac, astfel ca utilizatorii pot comunica in siguranta cu oricine doresc. La baza acestei sigurante sta transferul de date prin sistemul P2P, peer to peer, astfel ca mesajele nu sunt salvate in serverele vreunei companii, ci transferate direct intre utilizatori, deci teoretic doar ei le pot vedea si decripta.

Bleep permite efectuarea de apeluri voce, de trimiterea de mesaje sau poze catre diversi utilizatori si are disponibila o functie numita Whisper, aceasta stergand automat mesajele, de orice tip, la 25 de secunde dupa primire. Partea interesanta a intregii aplicatii este ca in timpul conversatiilor numele contactului este blurat, iar pentru a-l vedea trebuie apasat un buton care blureaza in schimb intreaga conversatie pentru a afisa numele contactului.

Bleep comparatie WhatsApp iMessage

Pentru a demonstra si mai clar beneficiile Bleep, compania Bittorrent prezinta si o comparatie intre ceea ce ofera aplicatia sa si ceea ce ofera serviciile similare, singura care se apropie in materie de siguranta fiind iMessage. In cazul serviciului Apple mesajele sunt transmise prin serverele celor din Cupertino, deci acolo ar putea fi teoretic decriptate, insa pentru ca Bleep foloseste P2P, mesajele sunt, teoretic, imposibil de interceptat.

Bleep este prezentata ca aplicatia perfecta pentru oamenii care pretuiesc intimitatea, dar si pentru infractorii sau teroristii de orice fel, asa ca ea va fi cu siguranta criticata dur de catre autoritati. Bleep poate fi descarcata de aici.