iOS 9.1 afiseaza gresit procentajul bateriei

iOS 9.1 afiseaza gresit procentajul baterieiiOS 9.1 afiseaza gresit procentajul bateriei si acest lucru l-am observat atat pe iPhone 6S, cat si pe iPhone 6S Plus in repetate randuri in ultimele zile, problema fiind una extrem de mare pentru utilizatori.

iOS 9.1 are probleme cu afisarea procentajului bateriei si ele sunt accentuate in aceasta versiune a iOS fata de cele precedente deoarece nu vorbim despre o problema noua, ci despre o agravare a uneia existente care genereaza extrem de multe batai de cap.

Problemele cu afisarea corecta a procentajului bateriei in iOS 9.1 induc in eroare utilizatorii care in general au impresia ca bateria lor are mai multa energie decat exista in realitate in ea, iar in ultimele zile am ramas cu iPhone 6S si iPhone 6S Plus inchise din senin.

In cazul ambelor terminale procentajul bateriei afisa valori de aproximativ 10% inainte de a se inchide subit, conectarea la o sursa de energie deschizand imediat terminalele cu afisarea unui procent de baterie de aproximativ 5% de aproape fiecare data.

iOS 9.1 afiseaza gresit procentajul bateriei

Din pacate problemele cu afisare corecta a procentajului bateriei in iOS 9.1 sunt intalnite de un numar foarte mare de persoane in momentul de fata, iar singura rezolvare sigura pentru ele implica efectuarea unui restore cu evitarea utilizarii unui backup al dispozitivelor.

Aceasta problema va poate lasa cu un iPhone inchis chiar cand aveti mai multa nevoie de el si nu prea inteleg cum poate Apple sa greseasca atat de mult in determinarea procentului din baterie disponibil pentru terminale, cand o estimare cat mai corecta este necesara tot timpul

Separat de inchiderea subita, problemele cu afisarea corecta a procentajului bateriei apar si cand un terminal este scos de la incarcat cu o anumita valoare de energie inmagazinata in baterie, ea schimbandu-se subit la o valoare cu 10% – 15% mai mare fara vreo explicatie clara.

Nu am testat inca iOS 9.2 beta 2 pentru a vedea daca problema este rezolvata pe aceste terminale, insa am o vaga impresia ca situatia nu sta asa cum mi-as dori.

Voi ati avut probleme de acest gen ?