Apple este interesata sa cumpere Time Warner

Apple ia in calcul achizitionarea gigantului Time Warner, o companie care detine subsidiare ce ofera servicii de televiziune prin cablu, servicii de internet, insa care au drepturile de distributie ale unor show-uri populare precum Game of Thrones, CNN News si Warner Bros. Studios facand deasemenea parte din companie.

Apple este interesata sa cumpere Time Warner, una dintre cele mai mari companii americane ce detine un vast portofoliu de distribuitori de continut multimedia, avand inclusiv servicii de internet si televiziune pe intregul teritoriu al SUA.

Pretul actiunilor Time Warner pe bursa americana este mult mai mic decat ar trebui sa fie, capitalizarea bursiera a companiei fiind mai mica decat valoarea bunurilor pe care le detine, asa ca multi investitori ar fi interesati intr-o vanzare a companiei, totala sau partiala.

Apple pare sa monitorizeze foarte atent problema celor de la Time Warner si ia in calcul o posibila achizitie, compania putand-o ajuta foarte mult in lansarea unui serviciu de televiziune online pentru Apple TV, insa si librarii vaste de continut, plus show-uri populare precum Game of Thrones sau televiziunea CNN News.

Partea cea mai importanta in toata aceasta ecuatie sta in faptul ca Time Warner are deja incheiate intelegeri cu toate canalele TV de care Apple are nevoie pentru a-si lansa serviciul de televiziune prin internet, iar achizitia Time Warner i-a rezolva problema negocierii cu ele.

Cupertino, Calif.-based Apple has struggled to create a skinny bundle of programming from existing content partners. A deal with Time Warner would give Apple most of what it needs: CNN news, Turner Sports and such hugely popular shows as “Game of Thrones” and “Sesame Street” from HBO — not to mention Warner Bros. movies and TV shows.

Chiar daca nu toata compania Time Warner va fi vanduta, parti ale acesteia ar putea ajunge la alte companii, in ciuda opozitiei CEO-ului sau, iar Apple ar putea cumpara drepturile asupra unor televiziuni, show-uri TV sau poate chiar a casei de filme Warner Bros.

Eddy Cue, vicepresedintele diviziei de internet din cadrul Apple, urmareste situatia indeaproape impreuna cu alti oameni din echipa sa si din divizia financiara, luand in calcul o achizitie completa a Time Warner sau poate doar a unor divizii ale acesteia.

Pentru Apple, cumpararea Time Warner n-ar fi o idee chiar atat de buna, avand in vedere ca vorbim despre o entitate foarte mare si foarte complexa, insa achizitionarea unor divizii de care are cu adevarat nevoie ar fi mai simpla si mai usor de realizat.