Instagram permite autentificarea in doi pasi

Instagram a lansat in cursul noptii trecute un sistem de autentificare in doi pasi pentru utilizatorii care-i folosesc reteaua de partajare de imagini, compania americana incercand sa ofere securitate imbunatatita pentru cei care se logheaza de pe multiple terminale.

Acest sistem de autentificare in doi pasi implementat de catre Instagram permite atasarea unui numar de telefon contului care este folosit de catre utilizator, un cod fiind trimis pe acel numar de telefon de fiecare data cand se incearca logarea, el fiind folosit in locul parolei pentru a obtine acces la cont de pe un dispozitiv nou.

Masura de securitate impusa de catre compania Instagram are la baza problemele pe care foarte multe persoane le-au avut cu conturi furate, unele vedete din SUA trecand prin aceeasi situatie, asa ca acum ofera posibilitatea de a securiza complet contul folosind un numar de telefon.

Cei de la Instagram nu sunt primii care ofera o asemenea functionalitate pentru serviciul propriu prin aplicatia disponibila pentru iPhone, Apple, Google, Facebook si diverse alte companii oferind acelasi sistem de securitate de mai bine de cinci ani de zile, asa ca Instagram doar ii ajunge in urma.

Instagram autentificare doi pasi

Desi Instagram a implementat sistemul de autentificare in doi pasi in SUA, nu se stie deocamdata cat va trece pana cand el va fi disponibil si in Romania.