iOS 10 Mesaje – cum trimiti mesaje invizibile, schite, muzica, filme si cum scrii mesaje de mana

Aplicatia Mesaje a iOS 10 a fost rasfatata de catre compania Apple in ceea ce priveste functiile noi, cei din Cupertino implementand o varietate de noutati care sunt in principal utile celor carora le place sa stea mult timp in aplicatii pentru retele de socializare.

Pentru inceput, compania Apple a implementat optiunea de a desena mesaje folosind o interfata dedicata, acestea putand fi trimise catre alte persoane pentru a fi vizualizate intreprinzand diverse atingeri asupra imaginii care le ajunge in terminale.

A doua noutate oferita de catre compania Apple in iOS 10 este posibilitatea de a trimite noi tipuri de imagini dintr-o interfata speciala, de a cauta clipuri video sau poze pe internet, daca exista aplicatii terte care sa ofere suport, dar si de a introduce melodii din Apple Music  in conversatii, acestea putand fi rulate direct de acolo.

Pentru toate tipurile de mesaje trimise, inclusiv cele text, exista 4 tipuri de efecte care se aplica asupra balonului notificarii, acestea fiind : izbitura, zgomotul, delicatetea si cerneala invizibila. Fiecare dintre ele este reprezentat in clipul video de mai jos, cu tot cu efect.

Mai mult decat atat, separat de efectele pentru baloanele de notificari, Apple permite aplicarea unor efecte care sunt vizibile pe tot ecranul iDevice-ului impreuna cu notificarea, acestea fiind : baloane, confeti, show cu lasere, artificii, si o stea cazatoare.

Pentru ca lucrurile nu se pot opri aici, asupra fiecarui balon de notificari putem aplica si o imagine animata cu diverse forme, care ar trebui sa dea de inteles ca un anumit mesaj este cool, nu este inteles, nu este cool, etc.

Toate aceste functii noi sunt disponibile numai atunci cand trimiteti mesaje intre iDevice-uri care au iOS 10 instalat, deoarece doar aplicatia Mesaje din aceasta versiune a sistemului de operare este capabila sa suporte toate aceste schimbari oferite de catre Apple.