Samsung investeste miliarde de dolari pentru a face ecrane OLED dedicate iPhone 7S

Compania Samsung cauta cu disperare sa castige noi contracte de la Apple, iar acest lucru o motiveaza sa investeasca miliarde de dolari in fabrici menite sa produca ecrane OLED care urmeaza sa fie integrate in viitorul iPhone 7S ce va fi lansat anul viitor de catre compania Apple.

Conform unor surse apropiate celor de la Samsung, coreenii intentioneaza sa investeasca nu mai putin de 6.8 miliarde de dolari in noi fabrici, sau in echiparea celor vechi, pentru a putea sustine cerintele Apple cu privire la fabricarea de zeci de milioane de ecrane OLED lunar.

Samsung intentioneaza sa isi creasca cu pana la 50% capacitatea de productie de ecrane OLED, astfel ca in 2017 ar trebui sa poata scoate pe portile fabricilor nu mai putin de 200 de milioane de ecrane OLED pentru partenerii sai, cifra fiind una colosala, insa insuficienta pentru a acoperi toata cererea.

Samsung fabrica ecrane OLED pentru produsele proprii, insa si pentru cele ale unei varietati de parteneri din intreaga lume, asa ca investitiile de acum ii vor aduce probabil contracte noi nu doar din partea Apple, ci si din partea altor companii ale caror cereri nu le putea satisface pana in prezent.

Samsung Electronics plans to increase production of next-generation smartphone display panels by more than 50% this year with an eye toward supplying Apple and other manufacturers rushing to update their devices. The South Korean electronics maker plans to spend around 8 trillion won ($6.82 billion) in 2016 to boost capacity by the equivalent of well over 200 million for smartphone panels using organic light-emitting diodes at a subsidiary’s plant.

Pana acum s-a aflat ca Samsung ar urma sa produca ecrane OLED de 5.5 inch pentru iPhone 7S Plus, insa daca a sa capacitate de productie va fi suficient de mare, atunci Apple i-ar putea acorda contracte si pentru a fabrica ecrane de 4.7 inch, in parteneriat cu Japan Display sau chiar Sharp.

Samsung este unul dintre principalii parteneri Apple pentru fabricarea de componente dedicate iDevice-urilor.