Samsung investeste miliarde de dolari pentru a face ecrane OLED dedicate iPhone 7S

Compania Samsung cauta cu disperare sa castige noi contracte de la Apple, iar acest lucru o motiveaza sa investeasca miliarde de dolari in fabrici menite sa produca ecrane OLED care urmeaza sa fie integrate in viitorul iPhone 7S ce va fi lansat anul viitor de catre compania Apple.

Conform unor surse apropiate celor de la Samsung, coreenii intentioneaza sa investeasca nu mai putin de 6.8 miliarde de dolari in noi fabrici, sau in echiparea celor vechi, pentru a putea sustine cerintele Apple cu privire la fabricarea de zeci de milioane de ecrane OLED lunar.

Samsung intentioneaza sa isi creasca cu pana la 50% capacitatea de productie de ecrane OLED, astfel ca in 2017 ar trebui sa poata scoate pe portile fabricilor nu mai putin de 200 de milioane de ecrane OLED pentru partenerii sai, cifra fiind una colosala, insa insuficienta pentru a acoperi toata cererea.

Samsung fabrica ecrane OLED pentru produsele proprii, insa si pentru cele ale unei varietati de parteneri din intreaga lume, asa ca investitiile de acum ii vor aduce probabil contracte noi nu doar din partea Apple, ci si din partea altor companii ale caror cereri nu le putea satisface pana in prezent.

Samsung Electronics plans to increase production of next-generation smartphone display panels by more than 50% this year with an eye toward supplying Apple and other manufacturers rushing to update their devices. The South Korean electronics maker plans to spend around 8 trillion won ($6.82 billion) in 2016 to boost capacity by the equivalent of well over 200 million for smartphone panels using organic light-emitting diodes at a subsidiary’s plant.

Pana acum s-a aflat ca Samsung ar urma sa produca ecrane OLED de 5.5 inch pentru iPhone 7S Plus, insa daca a sa capacitate de productie va fi suficient de mare, atunci Apple i-ar putea acorda contracte si pentru a fabrica ecrane de 4.7 inch, in parteneriat cu Japan Display sau chiar Sharp.

Samsung este unul dintre principalii parteneri Apple pentru fabricarea de componente dedicate iDevice-urilor.

118 COMENTARII

  1. In locul Samsung nu vindeam un ecran Oled catre Apple , cel putin pana in 2020 , poate atunci concurenta ( Japan Display & Sharp ) vor ajunge din urma tehnologia Samsung )
    Aricolul asta este exact ce Apple a ordonat ca noi sa aflam , in spatele usilor eu vad “disperarea masonilor de a implementa in iPhone ecranul Super Amoled Samsung , sa fim seriosi nimic nu se apropie de Super Amoled-ul Samsung
    Tot ce vinde Samsung in materie de ecran Oled nu are legatura cu ce regasim in Galaxy S7 , probabil cu Apple nu vor face o exceptie .

  2. sunt sigur ca si in 2010 ecranele retina erau facute de samsung sau lg sau sharp…si au fost unele dintre cele mai bune. de ce nu ar fi asa si la anul?

  3. partea 2 ai dreptate 🙂 dar daca nu e samsung este lg sharp etc…dar contracte pt vanzari de zeci de milioane de componente pt 1 weekend ….nu prea exista decat cu Apple 🙂

  4. Afirmația că “Samsung caută cu disperare să câștige noi contracte de la Apple” este scoasă din context. Nu știm dacă Samsung este disperată să vândă către Apple, sau dacă Apple e disperată să cumpere de la Samsung.
    Câtă vreme nu avem situația vânzărilor Samsung către Apple sau situația achizițiilor Apple de la Samsung, nu știm care este dependența uneia față de cealaltă așadar cuvinte ca “disperare” nu sunt decât speculații.

    Nu uitați că Samsung “investește” banii ăștia, și nu îi “cheltuie”. Investiția presupune că se va produce plus-valoare. Ce înseamnă “plus-valoare”? Mai mulți bani decât suma investită, ori asigurarea unei cote de piață mai bune, etc.
    Orice contract reprezintă un acord comun între părți, ceea ce înseamnă că atât Apple cât și Samsung câștigă.
    Samsung nu e AllView sau vreo companie defunctă care se străduie să supraviețuiască. Samsung este cel mai mare producător de semiconductoare la nivel global, inovează enorm de mult, are un rating excelent, nu e așa cum apare portretizată pe aici…

  5. Au nevoie una de alta, însă în niciun caz relația nu este de “disperare” așa cum se înțelege din articol. Nu e Samsung argatul lui Apple :))

  6. Tocmai de aia Samsung preia cât mai mult din necesarul lui Apple, pentru ca nu vrea să ofere concurenților posibilitatea de a-și îmbunătăți tehnologiile proprii.
    Este posibil scenariul conform căruia ecranele Samsung au calitatea 10+, iar cele ale concurenței sunt de 7-8-9. Samsung va vinde către Apple ecrane de calitatea 7-8-9 la un preț mai mic decât concurența, iar Apple și Samsung sunt mulțumite.

  7. asta nu am de unde sa stiu eu sau tu…pana nu fac ei niste teste cu inginerii lor, dar suntem in 2016 deja e matura tehnologia.
    in 2010 calitatea dintre iphone 4 si ipad 3 era cam aceeasi, unele erau facute de samsung altele de LG.Pana nu se lanseaza sunt vorbe-n vant, care ma fac sa plang….poate nici nu vor lansa amoled…poate isi inchid usile cei de la Apple

  8. ba da Samsung este sluga Applee…BAGA MILIOANE …MILION CU MULION face mai multe MILIOANE…pt Apple, nu pt altcineva-PENTRU APPLE :D:D
    Pardon MILIARDE

  9. pai cand fac si ei teste inginerii de la apple cu cei de la samsung inainte de semnarea unui contract…nu se uita si ei…ba baiatule tu in S7 ai 10+ si noua ne dai 7-8? Pai 7-8 ne poate oferi si sharp cu LG la acelasi pret care impreuna reusesc sa produca cam aceeasi cantiate

  10. Va rog in a observa ce repede vine Viorel in articole despre super amoled Samsung 😀
    si cat scrie…este indragostit 😀
    Sincer sa fiu si eu :))))))

  11. E alta mancare de peste , nu poti compara Retina ( un ecran banal cu o denitate a pixelilor crescuta ) cu OLED , o tehnologie pe care altii incearca sa o alinieze standardelor Samsung .

  12. Iar te votezi singurel Serbanica? Crezi ca ai mai multa credibilitate dandu-ti voturi singur? Nu am nicio afinitate pentru Samsung 🙂

  13. one plus cu OPTIC AMOLED da la poponeata lui samsung….TRIST atata munca sa vina un one plus sa stearga cu tine pe jos…pacat

  14. De unde stii tu ca LG si Sharp produc la acelasi pret si la aceeasi calitate? Tu chiar crezi ca Samsung este “disperata” sa incheie contracte cu Apple sau cu oricine altcineva?
    Nu uita ca Samsung si Apple convin o anumita calitate la un anumit pret. In plus, Samsung are capacitati enorme de productie, ceea ce alti competitori nu au.
    Samsung vede in Apple o vaca de muls pentru ca isi desface productia prin intermediul concurentului. Investind 7 miliarde, cu siguranta ca Samsung va scoate +7 miliarde, si va castiga market share in fata concurentilor.

    Apple ramane dependenta de alti furnizori, si nu prea are avantaje la masa discutiilor, in afara volumului mare de ecrane date pe comanda.
    Samsung are ca avantaje: capacitate mare de productie, preturi foarte mici, calitate excelenta. Din punctul de vedere al relatiei client-furnizor, nu prea vad de ce Samsung ar cersi contracte de la Apple, ci viceversa.

    Daca Apple avea “oo”, sapa la sange Samsung, si facea contracte doar cu LG, Sharp si alti concurenti, doar asa… pentru a se razbuna pe motiv ca a fost copiata. Dar nu este cazul… De ce oare?

  15. Cine a spus ca investeste pentru Apple ??? Chinezii vand zeci de milioane de terminale cu ecran Amoled Samsung , pentru asta sunt gata sa plateasca si sa respecte calitatea si temenii Samsung fara sa discute .

  16. Nu face nimeni munca patriotica Srb, poate doar in imaginatia ta :))) Samsung primeste bani pentru ceea ce vinde, iar Apple nu e decat o entitate ca asambleaza piesele cumparate de la altii. Ma rog… vine urmatorul “keynote” unde seniorii din conducerea Apple va vor vraji cu fraze de genul “am lucrat de ani de zile la dezvoltarea acestui ecran”; si toti veti fi pe spate, si veti spune ca Samsung a furat planurile secrete ale Apple, pe baza carora au construit toata tehnologia AMOLED.

    Apple va da o denumire pompoasa, ceva de genul “Super Retina” sau “Retina maslina” si vor avea ei un artificiu sa spuna ca este mai tare decat orice de la concurenta. Tu ii vei crede, si ma vei injura pe aici ca sunt un sarac si nu imi permit un iPhone cu ecran “Retina maslina” la care Apple a lucrat de ani de zile.

  17. pana si ciorile rad de tine. vezi ce simplu e un astfel de comentariu cand am o sursa de inspiratie, in acest caz V.P? 3-4 secunde mi-a luat. asa este si la samsung. a bagat nokia oled in arte , hop si samsung

  18. Nu este exclus , la cum au reactionat fanii Apple cand au vazut iPhone albastru nu e greu de inteles ca Apple nu este interesata de 10+ , probabil vor merge pe 8-9 ceea ce inseamna calitate 10+ pentru LG , Sharp si altii .

  19. S1-S5 nu aveau calitate peste iphone…nu m-au placut.
    S6 si S7 imi plac mult si se vede o diferenta
    Dar eu tot nu inteleg, super amoled consuma mai putin ca un ips lcd, s7 are baterie mult mai mare ca iphone…dar bateria nu tine 2 zile …f ciudat

  20. ba da …pai ce ei au decis sa vanda asa ceva? nu cred, a vazut pe la nokia pe la apple pe la ce zice viorel sau fane capsuna si au bagat si ei.
    totusi ca sa vanda 30 mil …a trebuit sa faca telefonul perfect…rezistent la apa, design placut, ecran de top, ram cpu de top

  21. corect cu una poti merge lejer si alimenta cam de peste tot..tesla e cam nasol cu incarcarea si autonomia…nu exista infrastructura pt ea…pe cand la ecrane ambele se pot folosi de catre oricine si oriunde…dar imi place comparatia foarte profi facuta

  22. Samsung vrea contractele, nu Apple. Sunt multi care ofera oled, dar nu multe companii vand cum vinde Apple.
    Samsung e la picioarele celor de la Apple

  23. Hahaha! Și McDonalds au investit în câteva restaurante în România, asta nu înseamnă că sunt în limbă după români.

  24. Apple nu are nevoie de samsung pt ca exista si altii care produc oled .
    Samsung are nevoie de Apple pt ca nu exista alta companie sa vanda cat vand astia !
    dar nah ….tu ai alti ochi si vezi altfel lucrurile

  25. Alooooo !! Cand Samsung facea miliarde din telefonie mobila ,,, falimentara Apple statea cu chilotii in vine in fata sefului Microsoft s-o scape de saracie .
    Ai uitat SRB ca habar nu aveai ca exista Apple pana in 2006 .

  26. eu cunosteam apple prin Mac.Si uite cum din nimic cu un imprumut a ajuns sa ii puna pe altii in genunchi sa ceara contracte. si nu cred ca in 1997 samsung facea miliarde din mobile ….:))))))

  27. Hahaha! Ce visati maaaa? Ecrane OLED? Nu v-a ajuns oralul pe care l-ati luat cu safirul? Astea sunt tehnologii scumpe, nu sunt pentru sarantoci. Hahaha!

  28. Deci apare 7 s nu mai apare iPhone 8 si ecranul display retina sa nu uitam ca este cel mai bun , ocihiul uman nu poate face diferența cum bine au spus cei de la Apple

  29. Srb, tu meriți un premiu pentru activitatea pe care o ai pe site-ul lui zaone. Sincer, ar trebui să te răsplătească pentru efortul de a fi bufon :)))
    Ador când intru pe iDevice și văd că am +9 elemente în contul disqus! Dacă din astea 9 elemente sunt câteva de la tine, nu pot decât să mă simt fericit!
    Sincer, iDevice nu ar fi la fel fără bufoneria ta! Mulțumesc pentru că exiști! :)))

  30. bufon in viata virtuala=barosan in viata reala
    barosan in viata virtuala=bufon in viata reala
    Fara tine nu as putea sa exist 🙂
    si tot timpul este o placere o conversatie intre 2 persoane total diferite
    tu un ZEU si eu un Reportofon
    ai de capu meu tocmai am ragait…pute in toata casa..da-mi adresa sa iti trimit si tie din miros

  31. Mda, și marmota uite-așa învelea ciocolata! Apple nu are nevoie de Samsung, dar mereu încheie contracte cu Samsung :)))

  32. ba troleala este cea mai mare arta a internetului. Dar adevarata troleala nu toate insectele ce bazaie pe aici incercand sa ma copieze

  33. Desigur, aia de la Apple calcă în picioare produsele Samsung:
    Tim Cuc: “La naiba măi Ive, iar ne-au luat fața ăștia de la Samsung cu Galaxy ul lor!”
    Jony Ive: “Lasă bo$$, am lucrat 1 an la noua culoare pentru iPhone, și rezolvăm problema cu vânzările!”

  34. la ce i-a luat in fata? la dat din gura….. E TRIST CA O COMPANIE CA SAMSUNG sa fie pur si simplu sclavita…e trist
    Tim coconel: ia sa facem o reclama la misto sa vedeti cum apare o copie de la samsung
    CEO samsung: uite uite reclama noua, facem si noi, nici nu conteaza mesajul reclamei

  35. Deși ambele mașini au câte 4 roți, nu pot fi comparate în termeni de performanță, satisfacție, etc. Doar tu nu puteai înțelege comparația,dar nu mă miră :))

  36. hai hai lasa scuzele..aici comparam chestii utilizabile in fiecare zi fara vreo problema oriunde si tu bagi tesla….cu logan. te pupa tata

  37. ☺ mai bag si eu batul prin gard… sa-l starnesc pe Srb. Rad de ma prapadesc la fiecare postare a lui. Baiatu’ ala are talent… trebuia sa se faca mascarici. Ar fi castigat o groaza de bani…

  38. S1 a aparut cu iphone 4…
    asa si iphone 6s plus bate galaxy S1…sa comparam generatiile din acelasi an
    nu stiu ce sa zic de 6s plus…practic este acelasi ecran cu rezolutie mai mare datorita ecranului mai mare.
    momentan singurul ecran iOS de laudat este ipad pro si cam atat

  39. oamenii astia incerca sa-ti deseneze iar tu te ineci in propria prostie .
    Am vazut si eu zguduiti la cap dar tu esti lovit rau de fulger .

  40. Eu sunt Dumnezeu venit pe Pamant sa fac curatenie de oameni buni. Cand voi pleca vor ramane doar violatorii,alcoolicii,criminalii,obsedatii etc sa se rupa intre ei.

  41. Hahahaha!! Asa de mila ii este aluia “pe invers” de la Apple incat s-a razboit la greu in justitie cu Samsung. Mare mila :)))

  42. Pai tu te dai mare barosan, iar eu te vad a fi un bufon, un joker. Inseamna ca tu te faci un bufon, iar eu ar trebui sa te vad un mare barosan :)) Chestie de logica verbala.
    Bun, la subiect mai ai ceva de comentat, sau o tii pe trolalleala?

  43. OnePlus 3 are un ecran Super Amoled de generatie noua Samsung redenumit de ei OPTIC AMOLED , ce debitezi tu e MANIPULARE .
    Cand am spus “pana si fanii Apple rad de tine ” tocmai pentru asta am spus-o .
    Un lucru e clar pentru mine ; IPS LCD e pe duca iar OLED vine sa inlocuiasca acest tip de ecran , pentru asta Samsung a investit si investeste enorm in aceasta tehnologie .

  44. pai exact deci samsung a oferit ecrane amoled mai bune decat cele din S7…deci clar aberatiile zise de catre tine si altii ca samsung va oferi calitatea 6-7 si nu 10+ tocmai este nula.

  45. Datoria a scazut pentru ca asa a decis justitia, nu pentru ca asa a vrut Apple. Orice om cu minima logica si cunostinte isi da seama de asta.

  46. Dacă sistemul îți permite, nu înseamnă că trebuie să profiți. Dacă tu poți bate un moș pe stradă (deși mă îndoiesc serios de asta), nu înseamnă că o poți face din punct de vedere moral.
    Este vorba despre etică 🙂

  47. doamne ce comparatii poti face :))) daca sistemul ma lasa sa bat pana la moarte un batran pe strada, o fac macar as face un bine si l-as scoate din mizeria numita “batranete”

  48. Întrebare: “Srb, tu ai terminat liceul?”
    Srb Srb: “Nu încă, mai am de gletuit pereții exteriori și de montat țigla pe acoperiș”

  49. Hei, nu vorbim de jocuri de genul Fazan, Șotron sau Șah.
    Sincer, nu văd cum ai bate tu un bătrân pe stradă. Îți dă moșul un baston pe spinare, de fugi strigând după mami și tati :))

  50. Cred că ai vrut să scrii “colonoscopie”. Asta demonstrează încă odată cât de diletant poți fi.
    Cât privește comentariul anterior, cred că ai sărit calul 🙁 Toate ca toate, dar hai să nu intrăm pe un asemenea teren de discuții .

  51. Colonoscopia stiam ca este o investigatie care permite examinarea colonului (intestinului gros) cu ajutorul unui instrument numit colonoscop.da ma rog tot pe acolo

  52. Srb, ești bine bro? Nu am mai dat niciun semn de câteva zile! Tu scriai o grămadă, iar acum nimic. Dă un semn, sper că ești ok!
    Dacă te-am supărat, te rog să mă ierți, nu am făcut-o cu răutate!
    Vreau să știu că ești bine, și promit că te las să mă faci cu ouă și cu oțet într-o zi!
    Viorel