Facebook iti permite sa publici postari traduse automat in multiple limbi

In cursul zilei de sambata compania Facebook a lansat o noua functie pentru utilizatorii din lumea intreaga, acestia avand posibilitatea de a publica postari care sunt traduse automat in multiple limbi de circulatie internationala, functia fiind oferita inca de la inceputul acestui an pentru pagini.

Cei de la Facebook incearca prin acest sistem sa le permita utilizatorilor cu multi prieteni sa partajeze statusuri interesante in limba pe care acestia o inteleg, reteaua de socializare intreband de la bun inceput utilizatorul daca doreste sa activeze sistemul care traduce automat respectiva postare.

Traducerea este facuta si afisata automat de catre Facebook pentru fiecare persoana in functie de setarile pe care aceasta le are facute in sectiunea speciala din contul retelei de socializare, astfel ca daca aveti setata limba engleza, veti vedea traduceri doar pentru postarile facute de catre utilizatori vorbitori ai altor limbi.

Conform celor de la Facebook, in momentul de fata 5000 de pagini de pe planeta trimit 10.000 de mesaje zilnic spre persoanele care le urmaresc si care au nevoie de traduceri sistemul fiind extrem de util in cazul acestor pagini care trebuie sa comunice cu utilizatori din diverse zone geografice de pe planeta.

“To help solve this problem, we built a new multilingual composer that allows people to reach a broad audience across languages with less work. It rolled out for Pages earlier this year, and today we’re beginning to test it for individual people on Facebook. The composer became available to all Pages earlier this year, and it’s now being used by around 5,000 Pages to post nearly 10,000 times per day on average.”

In clipul video de mai jos puteti vedea cum functioneaza sistemul celor de la Facebook, el fiind testat in versiune beta in momentul de fata, deci exista sanse minime sa va apara optiunea de a il folosi, insa probabil in viitorul nu foarte indepartat va veti putea utiliza de el.