Samsung si-a testat singura bateriile pentru Galaxy Note 7

Compania Samsung si-a testat si certificat singura bateriile pentru Galaxy Note 7, conform unor informatii aparute in cursul acestei zile direct din SUA. Desi Apple, sau alti producatori de smartphone-uri, folosesc laboratoare terte pentru certificarea bateriilor folosite in smartphone-uri, cei de la Samsung si-au certificat singuri bateriile.

Compania coreeana are laboratoare certificate pentru a verifica bateriile smartphone-urilor, iar in baza acestor certificari, cei de la Samsung au decis sa le implementeze in propriile terminale. Din pacate decizia luata de catre ei in urma certificarii nu a fost cea mai potrivita, asa ca s-a ajuns la scandalul international si afectarea serioasa a imaginii.

Practic, am putea spune ca Samsung “si-a facut-o cu mana ei”, din moment ce si-a certificat singura bateriile care au avut probleme, insa acum se pune altceva in discutie. Oare Samsung a stiut ce se va intampla cu acele baterii in momentul certificarii si le-a folosit cu probleme in terminale, stiind ca ar putea pune vietile utilizatorilor in pericol ?

Un raspuns la aceasta intrebare probabil nu vom avea prea curand, insa este bine stiut cum sunt facute lucrurile in cadrul companiei Samsung si cum sunt certificate componentele. Autoritatile din SUA investigheaza toata problema numita Galaxy Note 7 si vor investiga inclusiv aceste laboratoare, deci am putea afla daca Samsung nu a actionat corect.

galaxy-note-7-baterii-samsung-certificat