Apple creste comenzile de componente pentru MacBook Pro

Apple creste comenzile de componente pentru noul MacBook Pro, crescand si productia noului laptop.

Cand a spus ca noul MacBook Pro se vinde foarte bine, compania Apple nu a glumit absolut deloc, iar acum creste comenzile d ecomponente pentru el. Partenerii asiatici ai companiei Apple au anuntat ca au primit comenzi noi de componente dedicate noului MacBook Pro, ele venind dupa ce Apple plasase o serie initiala de comenzi pentru componente.

Apple pare sa se astepte ca vanzarile MacBook Pro din T4 2016 sa fie mai mari decat cele din aceeasi perioada a anului trecut, asa ca a decis sa creasca productia noului MacBook Pro. Din pacate nu exista detalii cu privire la numarul de unitati pe care Apple vrea sa le fabrice, insa este clar ca vorbim despre o cifra mai mare decat cea de anul trecut.

Conform partenerilor asiatici ai Apple, initial compania americana a plasat un numar redus de comenzi pentru componente dedicate noului MacBook Pro. Cifra a fost crescuta abia dupa ce s-a observat ca interesul pentru noul produs este mare, aparent mult mai mare decat ceea ce estimase initial compania Apple pentru noul sau model de laptop.

Separat de acestea, partenerii Apple sustin ca lansare anoului MacBook Pro a fost intarziata cu trei luni din cauza unor probleme cu fabricarea anumitor componente. In aceasta idee, Apple ar fi avut un stoc initial mic de laptop-uri, iar acum incearca sa ajunga din urma cererea de pe piata, pentru a putea vinde cat mai mult pana la sfarsitul anului 2016.

“Apple has been placing orders for new MacBook Pros recently and the strong shipments are expected to last until the end of 2016. The sources are seeing an increased shipment proportion of Apple’s new MacBook Pro and they expect Apple and the related revenues and profits to all enjoy growth in 2017.”

Analistii se asteapta ca anul 2016 sa totalizeze vanzari de 15 milioane de MacBook-uri, cu mult mai putin fata de cele 20 de milioane de unitati vandute in 2015 de catre Apple.

macbook-pro-vanzari