Despre Cydia si SHSH-urile salvate

Putini dintre voi stiu cum functioneaza sistemul de salvare al SHSH-urilor din Cydia asa ca voi incerca sa va explic de ce aveti nevoie de ele si cat dureaza salvarea lor. SHSH-ul este un fisier ce contine UDID-ul terminalului vostru(unic pentru fiecare iDevice) si este necesar pentru a face restore la versiuni vechi ale iOS. Apple a implementat acest sistem de SHSH-uri inca din iOS 3.x pentru a bloca posibilitate utilizatorilor de a face restore la versiuni vechi ale iOS. Aceasta este o metoda de a lupta impotriva jailbreaking-ului si decodarii si din pacate multi posesori de iDevices sufera de pe urma ei. Aceste SHSH-uri pot fi salvate in Cydia sau pe calculatorul vostru si sunt absolut necesare pentru a face restore la orice versiune veche a iOS daca aveti un iPhone 3GS/4, o tableta iPad sau un iPod Touch 2G/3G/4G. Daca aveti un iPhone 3G nu e nevoie de SHSH-uri pentru a face restore la iOS 3.x.

Posesorii de iDevices au optiunea de a lasa Cydia sa salveze aceste SHSH-uri prin acceptarea unui mesaj denumit de saurik “Make my life easier” si odata ce il acceptati Cydia va salva intotdeauna SHSH pentru terminalu vostru indiferent daca ati instalat acea versiune de iOS sau nu. Orice SHSH salvat de Cydia sau de TinyUmbrella apare in Cydia dupa 4 – 8 saptamani de la salvare deoarece asa a gandit saurik intregul sistem pentru a usura workload-ul serverelor. Deci daca salvati un SHSH acum, el va fi afisat in Cydia abia peste 1 – 2 luni, deci nu va faceti griji.

SHSH-urile pot fi salvate si de catre cei care NU au facut jailbreak propriilor terminale, deci nu va sfiiti sa salvati aceste SHSH-uri pentru ca intr-o zi s-ar putea sa aveti nevoie de ele.