Prima Pagina Android Video: Sony Xperia Arc UI Demo

Video: Sony Xperia Arc UI Demo

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WDfwYxR9khs[/youtube]

Despre Sony Xperia Arc am discutat inca din ziua prezentarii sale la CES 2011, insa despre interfata sa nu am discutat inca si ajungand astazi la clipul video de mai sus am ramasย  putin impresionat de modul in care arata Android 2.3. Sunt fan iOS dar consider ca design-ul sau care are nevoie de un facelift. Android 2.3 este mult mult mai atragator din acest punct de vedere, Google a impemenetat foarte mult eye candy, adica foarte multe elemente care atrag privirile si cumparatorii. iOS-ul este frumos insa cred ca Apple ar trebui sa se gandeasca serios la implementarea catorva elemente din Android 2.3 in iOS.

Imi plac widget-urile acelea din primul ecran care afiseaza mesajele de pe Twitter, imi place acel widget cu poze, imi place felul in care este afisat meniul, insa toate palest in fata lagului ce apare la trecerea dintre pagini. Acest tip de elemente atrag cumparatorii si parerea mea este ca Apple ar trebui sa se gandeasca la implementarea catorva elemente si in iOS. Nu prea multe ca ar strica eleganta iOS-ului, insa indeajuns incat sa atraga privirile departe de terminalele cu Android. Nu ma intelegeti gresit, nu as vrea ca iOS-ul sa ajunga un kitsch, ci pur si simplu consider ca a venit timpul pentru implementarea unor schimbari de design.

Stiu ca prin jailbreak pot fi instalate teme si diverse addon-uri care modifica interfata iOS, insa majoritatea utilizatorilor nu fac jailbreak si dintre ce care fac, mult nu isi instaleaza teme.

 • Bogdan

  Nu cumva aceasta galeria exista pe primul Nexus? Cam acum un an de zile…

 • Hmm, ba da. Nu stiu de ce am avut impresia ca dupa iPad a aparut chestia asta, nu am acordat prea multa importanta Nexus-ului atunci.

 • Vlad

  Nice, arata bine Android 2.3 pe Xperia Arc si vad ca se misca la fel de bine. Ar fi frumos ca Apple sa introduca si ei ceva elemente noi pe iOS.

 • Bogdan

  Apropo de Nexus, daca Google alegea acest model Sony pentru Nexus Two, lucrurile erau multa mai bune pentru ei. Nexus S este gen … whatever ๐Ÿ™‚

 • strutzu2007

  sunt o gramada de metode de a scoate lag-ul , so … ( by zaone ๐Ÿ˜€ ) Lag-ul este cea mai nesemnificativa problema a android-ului .

 • Da, vorbim despre utilizatori care nu se apuca sa instaleze diverse ROM-uri.

 • Marius M

  De cand Bill Gates a plecat de la Microsoft parca aceasta companie s-a schimbat. Isi schimba imaginea, modul de abordare a clientului ( windows mobile 7 ), este in negacieri cu Adobe, Google,etc … La Microsoft au venit altii mai tineri, mai receptivi, mai deschisi catre nou si catre client.
  IOS = Steve Jobs, Acest sistem de operare il reprezinta, este copia lui fidela. Daca nu aveam 3gs-ul, habar nu aveam ce inseamna acest sistem de operare si nici nu luam contact cu aceasta NEBUNIE numita Cydia, Comunitatea Apple si, da … ZAONE. Am tot schimbat telefoane din diverse motive, dar am dat peste Iphone. A fost dragoste la prima vedere. Este nevoie in IOS de o schimbare. Ma refer la o schimbare de design, de look. De IOS nu-ti dai seama ce poate decat atunci cand il “butonezi”. De Andoid iti dai seama cam ce poate din momentul pornirii terminalui. Nevasta’mea are Andorid si, recunosc, mai trag cu ochiul.
  Nu haina face pe om, dar il ajuta.

 • A aprut Mirea Mihai la Xperia Arc Demo? A aparut :).

 • Popovici Octavian

  in contul gmail are un mail de pe facebook de la un anume “Mirea Mihai” :))

 • Marius M

  Stie cineva ceva legat de functia Swype? Ma refer la acel mod de scriere a unui cuvant fara a ridica degetul de pe ecran. Parca a scris Zaone ceva legat de swype, dar nu mai gasesc unde anume. Android are nota 10 din acest punct de vedere. Ceva de prin Cydia poate?

 • Lol, nu am observat asta :))
  @Marius M: So true, glossy is the new black. Nu este Swype pentru iOS, nu inca.

 • strutzu2007

  ” Da, vorbim despre utilizatori care nu se apuca sa instaleze diverse ROM-uri ” —> nu esti bine informat nu trebuie alt Rom trebuie doar sa ai root facut ( root = jailb. ) , instalezi o aplicatie si totul se rezolva .

 • Ok, sa ne rezumam la utilizatori care nu se apuca de mod-uri, hack-uri, jailbreak, bla bla bla.

 • scalpel_diem

  eu zic ca inainte de cosmetizarea iOS mai bine ar baga “din fabrica” niste tweakuri din cydia, sa nu mai stam cu limba scoasa dupa diferite “dev” teamuri ca sa scoata solutii de JB…dixit ๐Ÿ™‚

 • Gagauza

  “agata” in draci….vad ca in continuare nu sunt in stare sa optimizeze niste produse din fabrica….

 • adi

  Este swype peste Cydia, cu mult dinainte sa promoveze Galaxy-ul swype-ul. Nu mai tin minte cum se chema, stiu ca a fost printre primele programe care le pusesem pe telefon (cand aveam iOS 3).

  L.E. Nu era din Cydia, era un program din AppStore care avea tipul asta de introducere a textului (nu se chema la ei swype).