Video: Sony Xperia Arc UI Demo

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WDfwYxR9khs[/youtube]

Despre Sony Xperia Arc am discutat inca din ziua prezentarii sale la CES 2011, insa despre interfata sa nu am discutat inca si ajungand astazi la clipul video de mai sus am ramas  putin impresionat de modul in care arata Android 2.3. Sunt fan iOS dar consider ca design-ul sau care are nevoie de un facelift. Android 2.3 este mult mult mai atragator din acest punct de vedere, Google a impemenetat foarte mult eye candy, adica foarte multe elemente care atrag privirile si cumparatorii. iOS-ul este frumos insa cred ca Apple ar trebui sa se gandeasca serios la implementarea catorva elemente din Android 2.3 in iOS.

Imi plac widget-urile acelea din primul ecran care afiseaza mesajele de pe Twitter, imi place acel widget cu poze, imi place felul in care este afisat meniul, insa toate palest in fata lagului ce apare la trecerea dintre pagini. Acest tip de elemente atrag cumparatorii si parerea mea este ca Apple ar trebui sa se gandeasca la implementarea catorva elemente si in iOS. Nu prea multe ca ar strica eleganta iOS-ului, insa indeajuns incat sa atraga privirile departe de terminalele cu Android. Nu ma intelegeti gresit, nu as vrea ca iOS-ul sa ajunga un kitsch, ci pur si simplu consider ca a venit timpul pentru implementarea unor schimbari de design.

Stiu ca prin jailbreak pot fi instalate teme si diverse addon-uri care modifica interfata iOS, insa majoritatea utilizatorilor nu fac jailbreak si dintre ce care fac, mult nu isi instaleaza teme.