Apple dicteaza directia in care evolueaza industria smartphone-urilor

Am citit acest articol scris de cei de la 9To5Mac si analizand modul in care piata smartphone-urilor a evoluat in ultimii ani, trebuie sa le dau dreptate. Ei amintesc despre primul iPhone si al sau touchscreen, apoi despre flash SSD-urile care se regasesc acum in atat de multe produse si in final despre giroscopul care a aparut pe iPhone 4 si acum il regasim in aproape orice smartphone lansat sau pe cale sa fie lansat. Apple a “dat trendul” in ceea ce priveste implementarea noilor tehnologii in smartphone-uri si probabil acelasi lucru se va intampla si in anii ce vor urma. Datorita Apple, industria sistemelor microelectomecanice(MEMS), adica grioscopuri, senzori de miscare, etc, a inregistrat o crestere fabuloasa anul acesta pentru ca producatorii de terminale mobile s-au grabit sa implementeze in produsele proprii aceleasi tehnologii care se regasesc deja in iPhone 4.

Apple este o companie care are curajul de a testa si lansa dispozitive cu tehnologii indisponibile pe piata la alti producatori de terminale si aceasta este un mare atu al companiei, insa privind serios lucrurile giroscopul si compasul(implementate in ultimii ani) nu si-au prea gasit utilitatea inca. Despre compas nu prea are rost sa vorbim, insa giroscopul care acum este prezent in toate dispozitivele mi se pare a fi mai mult un accesoriu decat ceva util. Developerii de aplicatii nu s-au grabit sa faca jocuri sau aplicatii compatibile cu acest giroscop asa ca utilitatea sa se apropie de zero. Motorola a implementat un barometru in tableta sa si sunt extrem de curios sa vad cine anume o va folosi si la ce.

Apple a “pavat” calea spre modernizarea dispozitivelor mobile pe care le folosim astazi si eu unul sunt curios sa vad ce va mai implementa Apple in iPhone 5, iPad 2 si noile iPod Touch-uri.