Iata cati abonati are Apple Music in T1 2017

Apple Music are cu mult peste 20 de milioane de abonati in momentul de fata, conform vicepresedintelui senior Eddy Cue, el refuzand totusi sa ofere o cifra exacta. Afirmatia a fost facuta in cadrul unui interviu acordat in cursul zilei de ieri, el afirmand ca Apple nu este deocamdata multumita de ceea ce a realizat cu Apple Music pentru clientii sai.

Mai mult decat atat, Apple nu este multumita nici cu numarul de abonati adunati pana acum pentru Apple Music, insa nici cresterea nu este exponentiala fata de cifra de 20 de milioane de abonati din decembrie. Din septembrie si pana acum Apple Music a inregistrat o crestere mica a numarului de abonati si este cu mult in urma celor de la Spotify, care au 40 de milioane de abonati.

Conform lui Cue, 100 de milioane de oameni se aboneaza la servicii de streaming audio in momentul de fata, dar ca numarul de oameni care asculta efectiv muzica este mult mai mare. Pentru a atrage cat mai multi abonati, compania Apple incearca sa obtina drepturi de distributie asupra unui numar cat mai mare de melodii, dar incearca sa semneze si exclusivitati cu artisti importanti.

Practic, dupa mai bine de un an si jumatate de investitii, Apple Music inca nu a ajuns la ceea ce doreste compania Apple sa fie, asa ca mai este mult de lucru. Separat de muzica, Apple creeaza acum si continut video original pentru clienti, iar el ar putea atrage noi audiente, dar ramane de vazut cum va creste numarul de abonati in perioada urmatoare.

apple music abonati crestere