iPhone 8 – functia blocata de Samsung Galaxy Note 7

iPhone 8 ar putea fi lansat fara sistem de incarcare prin inductie din cauza problemlor cu exploziile bateriilor Samsung Galaxy Note 7.

iPhone 8 va veni cu foarte multe functii noi si importante, insa una majora dintre ele ar putea fi blocata de catre compania Apple din cauza problemelor Samsung Galaxy Note 7. Informatia este oferita deocamdata ca si zvon privind iPhone 8, insa aplicarea masurii are logica, avand in vedere numeroasele probleme generate de catre Samsung Galaxy Note 7.

Mai exact, compania Apple lucreaza de mai bine de 2 ani cu Broadcom pentru a implementa un sistem de incarcare fara fir, prin inductie, in iPhone 8 anul acesta. Finalizarea acestei implementari in iPhone 8 ar putea fi totusi blocata de catre compania Apple din cauza problemelor pe care Samsung Galaxy Note 7 le-a avut in toamna anului trecut cu bateriile.

Am aflat intr-un zvon recent ca sistemul de incarcare prin inductie pentru iPhone 8 ar putea creste temperatura din interiorul carcasei si ca un panou termal suplimentar va fi montat pentru protejarea bateriei. Aceasta masura nu ar fi totusi suficienta pentru a proteja iPhone 8, compania Apple gandindu-se la Samsung Galaxy Note 7 si siguranta utilizatorilor.

iPhone 8 – functia blocata de Samsung Galaxy Note 7

Analizand foarte atent problemele Samsung Galaxy Note 7, compania Apple se teme ca iPhone 8 sa nu aiba probleme similare din cauza incarcarii prin inductie. Apple verifica acum daca iPhone 8 se supraincalzeste in timpul folosirii si bateria integrata in dispozitiv ar putea lua foc, asa cum s-a intamplat cu atat de multe Samsung Galaxy Note 7.

Daca dupa testarea iPhone 8 compania Apple va ajunge la concluzia ca nu exista posibilitatea ca problemele Samsung Galaxy Note 7 sa-i afecteze terminalele, atunci va implementa incarcarea prin inductie. Daca Apple va decide totusi ca iPhone 8 ar putea suferi de pe urma acelorasi probleme precum Samsung Galaxy Note 7, atunci incarcarea prin inductie nu va fi oferita.

Problemele de anul trecut pentru Samsung Galaxy Note 7, au dus la verificari mai stricte privind calitatea produselor Samsung, dar acelasi lucru se intampla si cu iPhone 8 anul acesta. Este logic sa vedem un iPhone 8 testat mai riguros pentru a nu avea problemele Samsung Galaxy Note 7, iar Apple incearca sa se asigure de asta acum.

iphone 8 incarcare samsung galaxy note 7