iPhone-urile se strica mai repede decat terminalele Android

Un studiu extrem de interesant a aparut in cursul acestei zile de la o companie americana, el afirmand ca terminalele iPhone ale companiei Apple se strica mai repede si mai des decat cele Android. Daca pana in 2016 rata de stricare a terminalelor Apple era mica, anul trecut a fost cel mai prost pentru cei din Cupertino, cu cele mai multe plangeri inregistrate.

Majoritatea problemelor raportate cu iDevice-urile includ: scaderea autonomiei bateriei, imposibilitatea de a mai deschide terminalele, inchideri subite ale aplicatiilor, sunet prost pentru apeluri Bluetooth, probleme la conectarea la retele Wi-Fi, inchideri subite ale terminalelor, probleme cu butonul Home, sau Touch ID si probleme cu utilizarea ecranului.

Din T4 2015 si pana in T4 2016, rata de stricare a iDevice-urilor a crescut de la 15% la 62%, deci vorbim despre o crestere de 4 ori a problemelor inregistrate de utilizatori. Aici vorbim despre terminale care au avut probleme ce nu au putut fi rezolvate, iar majoritatea dintre ele au fost raportate in SUA, Asia si Europa urmandu-le la distanta mare.

iPhone-urile se strica mai repede decat terminalele Android

iphone rata stricare

Conform studiului, iPhone 6 este de departe cel mai problematic terminal in 2016, el fiind urmat de iPhone 6S, iPhone 5S, iPhone 6S Plus si iPhone 6 Plus, insa lista continua. Nici iPhone 7, sau iPhone 7 Plus, nu au o viata mai buna, ele inregistrand deasemenea foarte multe plangeri din partea utilizatorilor, dar probabil stiti deja despre unele dintre ele.

In ceea ce priveste terminalele Android, rata de stricare a acestora a scazut de la 85% in T4 2015 la 47% in T4 2016, deci cu 15% sub cea a companiei Apple. In ceea ce priveste producatorii cu probleme, Samsung este de departe in top, dar asta si pentru ca vinde cel mai mult, ea fiind urmata de catre Xiaomi, Motorola si Lenovo.

Comparand problemele, in cazul iOS lumea se plange cel mai mult de inchiderile subite ale aplicatiilor si incalzirea excesiva, in timp ce la Android lumea se plange de camera, USB si semnalul GSM. Per total, compania Apple a reusit sa strice terminalele sale iPhone si tabletele iPad, iar asta devine din ce in ce mai clar de la un an la altul.

iphone rata stricare 1