iPhone-urile se strica mai repede decat terminalele Android

Un studiu extrem de interesant a aparut in cursul acestei zile de la o companie americana, el afirmand ca terminalele iPhone ale companiei Apple se strica mai repede si mai des decat cele Android. Daca pana in 2016 rata de stricare a terminalelor Apple era mica, anul trecut a fost cel mai prost pentru cei din Cupertino, cu cele mai multe plangeri inregistrate.

Majoritatea problemelor raportate cu iDevice-urile includ: scaderea autonomiei bateriei, imposibilitatea de a mai deschide terminalele, inchideri subite ale aplicatiilor, sunet prost pentru apeluri Bluetooth, probleme la conectarea la retele Wi-Fi, inchideri subite ale terminalelor, probleme cu butonul Home, sau Touch ID si probleme cu utilizarea ecranului.

Din T4 2015 si pana in T4 2016, rata de stricare a iDevice-urilor a crescut de la 15% la 62%, deci vorbim despre o crestere de 4 ori a problemelor inregistrate de utilizatori. Aici vorbim despre terminale care au avut probleme ce nu au putut fi rezolvate, iar majoritatea dintre ele au fost raportate in SUA, Asia si Europa urmandu-le la distanta mare.

iPhone-urile se strica mai repede decat terminalele Android

iphone rata stricare

Conform studiului, iPhone 6 este de departe cel mai problematic terminal in 2016, el fiind urmat de iPhone 6S, iPhone 5S, iPhone 6S Plus si iPhone 6 Plus, insa lista continua. Nici iPhone 7, sau iPhone 7 Plus, nu au o viata mai buna, ele inregistrand deasemenea foarte multe plangeri din partea utilizatorilor, dar probabil stiti deja despre unele dintre ele.

In ceea ce priveste terminalele Android, rata de stricare a acestora a scazut de la 85% in T4 2015 la 47% in T4 2016, deci cu 15% sub cea a companiei Apple. In ceea ce priveste producatorii cu probleme, Samsung este de departe in top, dar asta si pentru ca vinde cel mai mult, ea fiind urmata de catre Xiaomi, Motorola si Lenovo.

Comparand problemele, in cazul iOS lumea se plange cel mai mult de inchiderile subite ale aplicatiilor si incalzirea excesiva, in timp ce la Android lumea se plange de camera, USB si semnalul GSM. Per total, compania Apple a reusit sa strice terminalele sale iPhone si tabletele iPad, iar asta devine din ce in ce mai clar de la un an la altul.

iphone rata stricare 1

33 COMENTARII

  1. ‘Per total, compania Apple a reusit sa strice terminalele sale iPhone si tabletele iPad, iar asta devine din ce in ce mai clar de la un an la altul.’
    Tamburină și Srb, scopul vostru acum este să negați asta și sa Spuneți ca este o minciuna și o inducere in eroare. Aveți cuvântul ?

  2. Salut! Si totusi dintr-o statistica de genul asta nu terminalul sau compania in cauza este vina, fie ea Apple sau Samsung etc! Capacitatea multora dintre americani lasă de dorit, de multe ori motivele invocate sunt puerile, se profita de faptul ca pot fi schimbate dacă “joci” bine rolul celui ce se plânge! O statistica de același gen făcută in România cu aceleași legi, cred ca Apple ar fi in faliment! Sa ne amintim de exercițiul IKEA, când toată lumea intra doar sa mănânce HOT-Dog cu un 1leu și înghețată :))

  3. “la Android lumea se plange de camera, USB si semnalul GSM”
    Camera… Normal, telefoanele ieftine au camera proasta :))
    USB…oare ce fel de problema e cu USB-ul?
    Faza cu semnalele o fi din cauza xiaomi și Lenovo. În schimb alți chinezi precum cei de la Huawei sunt foarte buni la acest capitol.

  4. Da în ultima vreme si eu am probleme cu Iphone 6 , îmi iese afara din aplicații, am probleme când răspund la telefon… Parcă am un android mai vechi gen S3 ??

  5. Mufa respectiva se “dezlipeste” de pe placa de baza dupa care telefonul se incarca foarte greu(poate sa dureze mai mult de 24 ore) si nu se conecteaza la calculator decat intr-o singura pozitie. Am patit asta la galaxy s3(a schimbat mufa pe garantie) si acum am problema asta la nexus 5.

  6. Unde e dl. TAMURINA sa ne mai povesteasca de calitatea Apple si de preamăritul Iphone? A bagat capul in pamant precum struțul? Invarte la Kurtos? Ce face?

  7. Unde e srb care zicea cea ca incarcarea rapida degradeaza mai rpd bateria.
    Pai vad ca Iphone-ul are bateria degradata si cu incarcarea aia lenta de 5 ore.
    Haidet toti aia cu gura mare ca nu se compara calitatea Apple cu nimic, unde va ascundeti?

  8. Nu se ascunde nimeni , Domnilor care cautati zarva degeaba. Cine foloseste iphone stie cum sta treaba , nu este nevoie sa demonstreze nimeni nimic . Androidurile nu se mai intorc in service pt ca sunt ieftine si se cumpara altele, este atat de simplu. In schimb clientii Apple incearca sa le repare si cum service-ul Apple accepta diverse “defecte” , se inlocuiesc si asta este, de aici statisticile astea, reale de altfel. Eu am avut multe iphone-uri in mana si doar un singur 5s s-a defectat. In schimb cei din jurul meu cu droide au patit destule…

  9. Exact cum am spus. Toate știrile sunt fake ? Și ca Samsung e cel mai bun smartphone din lume al anului 2016, și ca Samsung vinde cele mai multe smartphone-uri, și că iPhone se strica mai repede decât Samsung. Pentru voi, pupatori de Apple, totul este doar o minciuna ???

  10. Daca ar fi si in Romania un Apple store, faptul ca s-a stricat iphone-ul, ipad-ul, ipod-ul sau mac-ul nu ar mai fi o problema asa importanta. In tarile unde ai asa ceva intri cu telefon defect si pleci cu cel refurb in maxim 20 de minute….si cand zic refurb nu ma refer la ceva de genul produse “resigilate” la emag ci la un telefon care arata, functioneaza si se simte ca nou. Ca sunt stricacioase stie tot omul, dar in vest au metoda de schimbare pe loc care compenseaza cumva. Nu inteleg de ce romanii cheltuie pe apple mai mult ca un american sau neamț pentru o garantie romaneasca. Asta e intrebarea 🙂

  11. Cand zici driode ieftine presupun ca te referi la chinezarii de 100€ si seriile low spec de la care nici macar driozii nu au pretentii. Daca vorbesti cumva de flaship-uri zic sa te mai uiti odata. Pretul unui flagship android e cam egal +/- 100€ cu al unui iphone. Si calitatea de multe ori e chiar mai buna tot in curtea droizilor….de aia au tupeu unii sa dea garantie 2 sau 3 ani dupa caz. Sa mai zic ca tot la droizi ai garantie si pe baterie aia 2 ani in cazul Samsung?? Tu ai garantie 2 ani la bateria de pe iphone? Sau apple zice ca e consumabila si e ok sa se degradeze? Cum e mai ok pan’ la urma?

  12. Dar nu va mai cumparati ma produse de la Apple daca tot pupati Samsungul , mie unul imi convine , ca nu mai vezi iPhone la orice om care nu are habar de capacitatile lui!
    Normal ca se strica cand unul care nu stie ce inseamna sa folosesti un Smartphone pune mana pe ele( Apple , Samsung)

  13. Sti ce nu înțeleg eu ? Ce caută Android fans pe un site destinat Apple? Mai interesant de atât este de ce tot timpul fanii Android ataca Apple? Este vreo frustrare ca nu toți pot intra in ecosistemul IOS? De ce este Apple este ea mai populară companie printre tineri in afara? De ce este cea mai bogata companie din lume? Pot spune ca Ios-ul a început sa numai fie ce era odată , dar deocamdată tot ce văd este ca punctul de referință este Apple , sunt o sumedenie de Branduri cunoscute care copiază design-ul iphone-ului. Da , poate Apple nu inovează mereu preia tehnologii și le perfectioneaza le aduce la rang de arta . Androizii sa comenteze in comunitatea lor , pe site-ul asta nu este loc de căpușe.

  14. Stai linistit ca sunt si posesori de iphone care comenteaza impotriva iphone. Doar ca si-au cumparat iphone sa fie in randul lumii ,dar nu au inteles terminalul! Iphone fiind prea inteligent pentru nivelul lor de intelegere! Si in plus vorba aia” in pomul laudat se arunca cu pietre”