iOS 10.2 te ajuta sa conectezi un iPhone la un cablu de retea

iOS 10.2 vine cu o noutate foarte interesanta pentru utilizatorii de iPhone, sau de tablete iPad, mai exact el aduce un meniu special pentru a administra conexiunile de retea. Numite Ethernet, acesta apare doar in momentul in care avem conectat la un iPhone un cablu de retea, ce este conectat intr-un router sau modem, pentru a facilita transferul de date.

Fie ca vorbim despre simpla conectare in vederea navigarii pe internet, sau pentru a transfera fisiere, meniul Ethernet apara de fiecare data cand conectam un cablu de retea. In clipul video de mai jos puteti vedea cum functioneaza totul, noul meniu Etherenet afisand aceleasi optiuni precum cel Wi-Fi, pentru a ne permite sa facem o configurare in vederea folosirii internetului.

Problema cea mai mare este totusi data de faptul ca pentru a putea conecta un cablu de retea la iPhone este nevoie de cel putin un adaptor special. Compania Apple nu permite conectarea directa a unui cablu de retea la iPhone, asa ca va trebui sa folositi adaptoare Lightning, sau adaptoare USB, conectate la alte adaptoare Lightning, care sa fie introduse in iPhone.

Dupa ce rezolvati aceste probleme de “logistica”, veti putea naviga pe internet chiar si de pe iPhone, sau iPad, daca nu avetu un router care sa va ofere un Wi-Fi HotSpot. Desigur ca aceasta nu este cea mai comoda metoda de a folosi internetul, dar macar acum stiti si cum puteti configura o conexiune de retea pe iPhone multumita companiei Apple.