Samsung vrea sa recastige productia procesoarelor iPhone

Samsung si-a propus sa recastige de la compania Apple comenzile pentru procesoare care vor ajunge in terminalele iPhone si tablete iPad. Cei de la Samsung erau producatori exclusivi ai acestor componente pana au inceput sa copieze produsele Apple, iar cei din Cupertino au ales sa contracteze TSMC pentru a produce aceste componente.

Ramasi fara cateva miliarde de dolari anual din cauza pierderii acestor contracte, cei de la Samsung si-au facut o misiune din a castiga altele in viitor. Pentru iPhone iPhone 7 TSMC produce exclusiv toate procesoarele, inclusiv cele ale tabletelor iPad, iar pentru iPhone 7S si iPhone 8 situatia urmeaza sa fie identica, conform celor mai recente zvonuri.

Pentru a recastiga contractele Apple, cei de la Samsung au initiat faza de finalizare a unei noi tehnologii care va permite producerea de procesoare folosind un proces de fabricatie de 7nm. Samsung investeste sume substantiale de bani pentru a finaliza aceste tehnologii, dar nu se stie daca va reusi sa faca totul pentru a putea produce procesoarele iPhone 8S.

Problemele pentru Samsung stau in faptul ca Apple a avut probleme cu procesaorele iPhone 6S fabricate de catre coreeni, dar si cu recentele Galaxy Note 7 explozive. Daca Apple va alege din nou sa ofere contracte companiei Samsung este greu de spus, dar e putin probabil ca ele sa fie la fel de importante precum in anii trecuti.

“It is going to make supplemental investments into its 10-nano production lines in next month and construct new 7-nano semiconductor facilities in 2018. Its strategy is to secure ultra-fine processing technologies faster than its competitors. Samsung Electronics is expecting that it can recover Apple’s foundry supplies that were taken by Taiwan’s TSMC by operating 7-nano production lines early.”

samsung productie procesor iphone