Samsung Galaxy S8 – functia oferita in premiera mondiala

Samsung Galaxy S8 va fi primul smartphone din lume care va permite efectuarea de plati mobile cu autentificare prin recunoastere faciala in loc de scanarea unei amprente. Informatia vine de la surse din interiorul companiei Samsung, acestea afirmand ca Samsung Galaxy S8 va oferi aceasta functionalitate pentru cel putin unele piete de pe glob.

Ideea de plati mobile cu recunoastere faciala nu este noua, unele servicii existand deja, insa Samsung Galaxy S8 va fi primul smartphone care ofera aceasta functie standard. Mai mult decat atat, Samsung Galaxy S8 va fi primul smartphone care o va avea integrata pentru o solutie de plati mobile compatibila universal cu POS-urile existente deja in magazine.

Practic, atunci cand un utilizator al Samsung Galaxy S8 va merge intr-un magazin, va putea apropia terminalul de un POS pentru a face plata si fata va fi scanata pentru autorizare. Solutia pe care Samsung Galaxy S8 o va oferi este similara cu cele din iPhone, sau alte terminale, doar ca fata va fi scanata in locul unei amprente, pentru a facilita autorizarea platii.

Samsung Galaxy S8 – functia oferita in premiera mondiala

Cei de la Samsung lucreaza de ceva vreme cu bancile pentru a le convinge ca platile mobile cu recunoastere faciala prin Samsung Galaxy S8 vor fi sigure. Probabil bancile au nevoie de multa munca de convingere pentru a permite o asemenea functionalitate in Samsung Galaxy S8, mai ales ca vorbim despre clienti care vor sa stie ca banii lor nu vor disparea fara ca ei sa stie.

Oferind aceasta functionalitate, Samsung Galaxy S8 va avea un avantaj major in fata multor altor smartphone-uri competitoare, inclusiv a iPhone. Desigur ca disponibilitatea acestei functii pentru Samsung Galaxy S8 va fi limitata la cea a Samsung Pay, asa ca nu toata lumea se va putea bucura de ea imediat dupa lansarea terminalului.

“Samsung Electronics Co.’s new Galaxy S8 will employ facial-recognition technology for mobile payments. It’s already working with banks to help them embrace facial recognition systems in coming months. … the S8 would be the first to use the technology to verify financial payment applications.”

Ca sa fiu complet sincer, cu aceasta functie Samsung Galaxy S8 va deveni extrem de interesant in foarte multe piete, mai ales ca acum cititorul de amprente va fi intr-o pozitie ciudata si stupida. Samsung Galaxy S8 va fi prezentat pe data de 29 martie de catre compania Samsung, lansarea putand avea loc pe 21 sau 28 aprilie.

Mai jos aveti demonstratia unui sistem de autentificare faciala pentru plati mobile.