iPhone 8 – Apple are probleme mari cu noul Touch ID

iPhone 8 are in momentul de fata probleme in productia de test, Apple nereusind sa implementeze eficient un cititor de amprente in ecran.

iPhone 8 va fi lansat de catre compania Apple in toamna acestui an, iar intre timp compania Apple incearca sa rezolve toate problemele privind productia noului sai sau smartphone. Conform unor informatiia aparute in cursul acestei zile, Apple inca are probleme foarte mari in ceea ce priveste implementarea noului Touch ID, rata de productie fara defecte fiind deocamdata foarte mica.

Apple incearca in momentul de fata sa implementeze Touch ID sub ecranul iPhone 8, iar pentru asta ar intentiona sa foloseasca o tehnologie a AutenTec, o companie cumparata cu doar 2 ani in urma. Cei de la AuthenTec erau specializati pe dezvoltarea de cititoare de amprente pentru produse electronice, iar Apple vrea sa se foloseasca de tehnologiile lor pentru noul iPhone 8.

Desi intentiile celor de la Apple sunt bune, problema este ca deocamdata nu a reusit sa creeze o implementare suficient de buna a unui cititor de amprente sub ecranul iPhone 8, in ciuda eforturilor depuse. In aceasta idee, compania Apple are in momentul de fata 3 posibile optiuni pentru a le oferi clientilor un iPhone 8 care sa beneficieze de securitate biometrica avansata.

iPhone 8 – Apple are probleme mari cu noul Touch ID

Prima optiune ar fi ca lansarea iPhone 8 sa fie amanata pentru a se implementa tehnologii terte de citire a amprentelor prin ecran, terminalul urmand a fi totusi prezentat impreuna cu iPhone 7S. A doua optiune ar fi ca Apple sa mute cititorul de amprente in carcasa, in apropierea camerie, insa aceasta ar fi cea mai proasta alegere pe care ar putea-o face cei din Cupertino, dar ea ramane posibila.

Cea de-a treia optiune, si cea mai improbabila dintre toate, ar fi ca iPhone 8 sa aiba doar un sistem de recunoastere faciala integrat, fara vreo metoda de a scana amprentele. Dintre toate acestea, doar primele doua optiuni sunt posibile pentru iPhone 8, eliminarea Touch ID nefiind posibila avand in vedere ca Apple ofera solutii de plati mobile, asa ca ramane de vazut care va fi alegerea finala.

For the 5.8-inch OLED version, the biggest bottleneck remains integrating an under-glass fingerprint sensor into the display— the current yield rate of Apple’s in-house AuthenTec solution remains low and AAPL seems unwilling to use other vendors’ products,”

Avand in vedere ca deocamdata Apple nu a finalizat planurile pentru iPhone 8, pare destul de clar faptul ca aparitia sa pe piata ar putea fi una destul de tarzie. Cat de tarzie este greu de spus, dar se pare ca iPhone 8 nu va ajunge la noi chiar atat de repede precum speram, deci trebuie sa avem suficient de multa rabdare pentru a-l putea cumpara de la compania Apple.

iphone 8 touch id ecran