Prima Pagina iPhone 8 iPhone 8 – planul secret al Apple pentru ecran

iPhone 8 – planul secret al Apple pentru ecran

iPhone 8 urmeaza sa aiba un chip driver IC dezvoltat de catre compania Apple pentru ecranul OLED, el aducand multe beneficii.

iPhone 8 va avea un ecran pe care compania Apple il va cumpara de la Samsung, coreenii fiind singurii care au suficienta capacitate de productie pentru a crea ecranele OLED in cantitatile dorite de Apple. Desi vor cumpara ecranele OLED de la Samsung pentru iPhone 8, cei de la Apple intentioneaza sa isi dezvolte singuri chip-urile integrate care contin driverele in baza carora functioneaza ecranele.

Pana acum Apple s-a folosit de Synaptics pentru a implementa aceste componente in terminalele sale iPhone, dar incepand cu iPhone 8 Apple vrea sa foloseasca tehnologii proprii. Apple a angajat foarte multi ingineri ai companiei Renesas pentru a-si dezvolta aceste componente, iar ei o ajuta sa scape de povara colaborarii cu Synaptics, dar in acelasi timp este redusa dependenta de Samsung.

Daca Apple va avea aceste chip-uri pregatite pentru iPhone 8, atunci le-ar putea folosi in locul solutiei pe care cei de la Samsung o ofera in mod normal pentru propriile ecrane. Daca Apple nu va avea componenta pregatita, atunci va fi obligata sa foloseasca solutia pe care o are Samsung, deci in cazul iPhone 8 va fi dependenta complet de coreeni pentru ecranele OLED pe care le va folosi.

iPhone 8 – planul secret al Apple pentru ecran

Separat de reducerea dependenti de Samsung si alti parteneri, cei de la Apple ar avea ocazia de a controla ecranele OLED ale iPhone 8 dupa bunul plac, fara a se folosi de tehnologiile altora. Asta i-ar permite companiei Apple sa optimizeze ecranul OLED cat mai bine pentru iOS, putandu-l face chiar mai bun decat cel pe care Samsung il are implementat acum in Samsung Galaxy S8.

Apple foloseste deja placi grafice de la PowerVR si obtine foarte mult de la ele, iar daca si-ar putea controla inclusiv ecranele, iPhone 8 ar putea afisa imagini excelente, avand performante grafice extrem de bune. Pentru viitoarele modele cei de la Apple vor sa-si dezvolte propriile placi grafice, iar in combinatie cu propriile drivere pentru ecrane, ar putea crea produse mai avansate, din punct de vedere tehnologic, decat cele ale concurentei.

“Synaptics (SYNA, Sector Weight) Risk: Medium to High. We see moderate to high risk of Apple looking to insource its display driver IC, given (1) as we previously noted, Apple has hired a significant number of former Renesas RSP engineers, and (2) we believe Apple has been developing its own internal OLED DDIC. We believe Samsung will use its own internal DDIC for the OLED iPhone and Synaptics for the next- generation LCD smartphones. Why would it make sense? By optimizing and using its internal solution, Apple could optimize power and performance with its internal graphics engine. Additionally, it would lessen its reliance on Samsung for OLED displays.”

Abia in toamna vom afla daca iPhone 8 va folosi chip-uri IC driver ale Apple pentru ecranul OLED, sau pe cele ale companiei Samsung, diferentele putand fi majore. As vrea sa cred ca Apple isi poate finaliza planurile in timp pentru a implementa aceasta componenta in iPhone 8, impreuna cu multe altele, dar ramane de vazut ce vom avea.

iphone 8 ecran oled samsung

 • shapk

  Asta e un fel de: “Stiti? Noi luam ecranele de la Samsung. Dar ale noastre vor fi mai bune decat ale lor ca vor avea cipuri facute de noi” 😂😂😂

 • Srb Srb

  este ok

 • Radu

  Shapk =))))))

 • superdry

  Exista masini cu motoare identice dar unele merg mai bine pentru ca au o cutie de viteze mai buna si un ulei mai bun .

 • George 89

  Da corect, dar sa nu comparam mere cu pere…… Intre mașina și display este diferența foarte mare

 • George 89

  Ii vor da o noua denumire la fel ca One Plus (Optic Amoled)

 • rbt88

  O sa facă cacatul praf au devenit prea avari,vor sa producă tot sa minimalizeze costurile așa au zis ca fac și sticla din safir și a devenit doar zvon și firma a ajuns in insolventa nu poți compara experiența vasta a unei firme de ani de zile cu 10 ingineri aduși acum și gata fac ceva mai bun ca ce e pe piața

 • Alex Mih

  “Minimalizeze costurile”
  Măicuța mea….

 • BurN®

  Asta e Inovație cu 10 ingineri sau câți ori fi sa aduci ceva mai bun decât samsung care are ani buni in producerea de ecrane oled…mereu a făcut-o si o va face!

 • George 89

  Va face ce? Ai fi tu fan declarat Apple, dar tu chiar crezi ca Apple cu 10 ingineri va putea face cipuri minune și va putea bate Samsung care are în spate ani grei experienta în realizarea de ecrane Amoled nu Oled (este o diferență)

 • Leo MC

  Fix asta face acum Apple cu ecranele LCD.

 • ioany

  Marele mar nu a fost niciodata in stare sa-si faca singur niste componente. Sunt la fel ca bisnitarii care cumpara ieftin si vand extrem de scump produsul final. In afara de un soft bun (nu grozav si destul de restrictiv) nu exceleaza decat la capitolul intentii…Au stiut in schimb sa profite de prostia si snobismul unei mari majoritati.

 • IsVel

  Vezi ca sticla din safir este disponibilă de la iPhone 4s pe comanda specială ,dar va costa iPhone-ul mai mult cu 500€

 • IsVel

  Eu am avut 5s cu sticla din safir și ma ajuns 1000$ la vremea aia
  Am avut probleme cu difuzorul după patru luni și mi-a fost schimbat in garanție cu un iPhone cu sticla normala:(
  Va pot spune ca in cele 4 luni cu sticla din safir nu am reușit sa îl zgari!
  Fără folie sau alte protecti