iPhone 8 – planul secret al Apple pentru ecran

iPhone 8 urmeaza sa aiba un chip driver IC dezvoltat de catre compania Apple pentru ecranul OLED, el aducand multe beneficii.

iPhone 8 va avea un ecran pe care compania Apple il va cumpara de la Samsung, coreenii fiind singurii care au suficienta capacitate de productie pentru a crea ecranele OLED in cantitatile dorite de Apple. Desi vor cumpara ecranele OLED de la Samsung pentru iPhone 8, cei de la Apple intentioneaza sa isi dezvolte singuri chip-urile integrate care contin driverele in baza carora functioneaza ecranele.

Pana acum Apple s-a folosit de Synaptics pentru a implementa aceste componente in terminalele sale iPhone, dar incepand cu iPhone 8 Apple vrea sa foloseasca tehnologii proprii. Apple a angajat foarte multi ingineri ai companiei Renesas pentru a-si dezvolta aceste componente, iar ei o ajuta sa scape de povara colaborarii cu Synaptics, dar in acelasi timp este redusa dependenta de Samsung.

Daca Apple va avea aceste chip-uri pregatite pentru iPhone 8, atunci le-ar putea folosi in locul solutiei pe care cei de la Samsung o ofera in mod normal pentru propriile ecrane. Daca Apple nu va avea componenta pregatita, atunci va fi obligata sa foloseasca solutia pe care o are Samsung, deci in cazul iPhone 8 va fi dependenta complet de coreeni pentru ecranele OLED pe care le va folosi.

iPhone 8 – planul secret al Apple pentru ecran

Separat de reducerea dependenti de Samsung si alti parteneri, cei de la Apple ar avea ocazia de a controla ecranele OLED ale iPhone 8 dupa bunul plac, fara a se folosi de tehnologiile altora. Asta i-ar permite companiei Apple sa optimizeze ecranul OLED cat mai bine pentru iOS, putandu-l face chiar mai bun decat cel pe care Samsung il are implementat acum in Samsung Galaxy S8.

Apple foloseste deja placi grafice de la PowerVR si obtine foarte mult de la ele, iar daca si-ar putea controla inclusiv ecranele, iPhone 8 ar putea afisa imagini excelente, avand performante grafice extrem de bune. Pentru viitoarele modele cei de la Apple vor sa-si dezvolte propriile placi grafice, iar in combinatie cu propriile drivere pentru ecrane, ar putea crea produse mai avansate, din punct de vedere tehnologic, decat cele ale concurentei.

“Synaptics (SYNA, Sector Weight) Risk: Medium to High. We see moderate to high risk of Apple looking to insource its display driver IC, given (1) as we previously noted, Apple has hired a significant number of former Renesas RSP engineers, and (2) we believe Apple has been developing its own internal OLED DDIC. We believe Samsung will use its own internal DDIC for the OLED iPhone and Synaptics for the next- generation LCD smartphones. Why would it make sense? By optimizing and using its internal solution, Apple could optimize power and performance with its internal graphics engine. Additionally, it would lessen its reliance on Samsung for OLED displays.”

Abia in toamna vom afla daca iPhone 8 va folosi chip-uri IC driver ale Apple pentru ecranul OLED, sau pe cele ale companiei Samsung, diferentele putand fi majore. As vrea sa cred ca Apple isi poate finaliza planurile in timp pentru a implementa aceasta componenta in iPhone 8, impreuna cu multe altele, dar ramane de vazut ce vom avea.

iphone 8 ecran oled samsung