Iata cele mai populare aplicatii iPhone si Android in T1 2017

Cele mai populare aplicatii pentru iPhone si Android in T1 2017 au fost anuntate de catre o companie specializata pe analizarea magazinelor globale cu aplicatii pentru smartphone-uri. SensorTower este denumirea acestei companii, iar in imaginea de mai jos puteti vedea un top 10 pentru AppStore, Google Play, dar si unul care contine o combinatie intre cele doua.

In AppStore puteti vedea ca Facebook Messenger a fost cea mai descarcata aplicatie la nivel global, ea fiind urmata de catre WhatsAPp, Bitmoji, Instagram si Facebook. In top 5 avem 4 aplicatii ale companiei Facebook, iar in top 10 doar 2 ale celor de la Google, compania Apple neavand vreo aplicatie proprie in acest top realizat de catre companie.

Trecand acum la GOogle Play puteti observa ca aplicatia Facebook ocupa prima pozitie in top, ea fiind urmata de catre WhatsApp, Messenger, Instagram si Snapchat. Facebook domina din nou top 5, insa in Google Play compania Google nu are vreo aplicatie in top 10, situatia fiind similara cu cea a Apple, deci nu trebuie privita intr-un alt mod.

Uitandu-ne acum la topul global, puteti observa ca vorbim despre o aranjare similara cu cea defalcata, doar ca aici WhatsApp ocupa prima pozitie in locul aplicatiilor Facebook Messenger, sau Facebook. In acest top 10 compania Google este prezenta cu aplicatia YouTube, insa Facebook domina fara drept de apel smartphone-urile in ceea ce priveste popularitatea aplicatiilor.

Acest top nu include jocurile existente in cele doua magazine de aplicatii, deoarece daca le-ar fi inclus, probabil Facebook n-ar mai fi fost prezenta in vreun top 5.

aplicatii populare ios android