YouTube anunta schimbari pentru clipurile video

YouTube a anuntat in cursul zilelor trecute o schimbare importanta pentru sistemul care restrictioneaza redarea anumitor clipuri video pentru cei care-i acceseaza platforma. Pana recent, compania YouTube restrictiona posibilitatea de a vedea anumite clipuri video cand Restricted Mode era activat, unele dintre ele fiind incorect marcate pentru restrictie.

Acest Restricted Mode al YouTube a fost creat pentru parintii care nu doresc ca ai lor copii sa vada anumite tipuri de clipuri video ce nu sunt potrivite pentru ei. Din pacate, se pare ca YouTube bloca in mod incorect clipuri video care nu erau “periculoase” pentru minori, iar aceasta problema a fost rezolvata, conform companiei americane.

YouTube anunta schimbari pentru clipurile video

Intr-o postare recenta, cei de la YouTube au anuntat ca au facut modificari pentru algoritmul care clasifica in mod automat clipurile video incarcate in retea. In baza acestor modificari, software-ul din spatele YouTube ar trebui sa aplice in mod corect etichetele de clasificare pentru clipurile video, astfel incat ele sa nu mai fie restrictionate in mod gresit.

In baza acestei schimbari, nu mai putin de 12 milioane de clipuri video care erau blocate in trecut, sunt acum disponibile pentru redare utilizatorilor Restricted Mode. Aceasta schimbare afecteaza doar utilizatorii care foloseau Restricted Mode in YouTube, deoarece restul utilizatorilor au oricum acces la orice fel de continut incarcat in retea.

“After a thorough investigation, we started making several improvements to Restricted Mode. On the engineering side, we fixed an issue that was incorrectly filtering videos for this feature, and now 12 million additional videos of all types — including hundreds of thousands featuring LGBTQ+ content — are available in Restricted Mode.”

youtube restrictii clipuri video