Samsung Galaxy S8 vs iPhone 7 Plus – testul suprem de performante

Samsung Galaxy S8 ne arata intr-un nou test de performante de ce este inferior fata de iPhone 7 Plus cand vine vorba despre utilizarea aplicatiilor.

Samsung Galaxy S8 si iPhone 7 Plus apar astazi intr-un test complet al performantelor care ne arata din nou cat de mari sunt diferentele intre cele doua produse. Va spun inca de la bun inceput ca iPhone 7 Plus castiga fara drept de apel acest test, insa vedem din nou ca diferenta nu este chiar atat de mare precum s-a intamplat cu vechile produse Samsung.

Modelul Samsung Galaxy S8 testat in clipul video de mai jos are 4 GB RAM, nu 6 GB RAM precum modelele din Asia, iar iPhone 7 Plus are 3 GB RAM. In ciuda faptului ca Samsung Galaxy S8 are mai mult RAM, iPhone 7 Plus se descurca mult mai bine la adminsitrarea aplicatiilor deschise in fundal, redeschizandu-le mai rapid si fara a le reincarca in totalitate.

Samsung Galaxy S8 mosteneste problemele predecesorilor sai si nu reuseste sa tina deschise in fundal aplicatiile folosite de catre utilizatori. Din aceasta cauza, Samsung Galaxy S8 pierde secunde bune in acest test si pierde din nou in fata unui iPhone 7 Plus care ramane in continuare regele smartphone-urilor cand vine vorba despre performante.

Samsung Galaxy S8 vs iPhone 7 Plus – testul suprem de performante

Daca va veti uita la sfarsitul clipului video veti vedea ca Samsung Galaxy S8 se descurca mai bine decat iPhone 7 Plus la deschiderea unor aplicatii native sau terte. In cazul aplicatiei Facebook observam ca Samsung Galaxy S8 este cu mult mai rapid decat iPhone 7 Plus la deschidere, semn ca a avut grija sa optimizeze foarte bine accesarea.

Situatia se schimba cand vine vorba despre jocuri, aici Samsung Galaxy S8 pierzand usorul avans pe care l-a castigat in deschiderea aplicatiilor native si a celor terte. Din pacate se pare ca jocurile raman o problema foarte mare pentru Android si Samsung Galaxy S8, desi acestea sunt cele mai descarcate aplicatii din toate magazinele de aplicatii.

Desi performantele Samsung Galaxy S8 cu 4 GB RAM sunt inferioare celor ale iPhone 7 Plus ar fi interesant de vazut si un test similar pentru modelul cu 6 GB RAM. Exista posibilitatea ca acest model al Samsung Galaxy S8 sa aiba performante mai bune si sa detroneze iPhone 7 Plus.