Samsung Galaxy S8 – problema functiei de incarcare

Samsung Galaxy S8 are integrat un sistem de incarcare rapida invechit, el refuzand sa faca incarcarea rapida cand ecranul este pornit.

Samsung Galaxy S8 are implementat un sistem de incarcare rapida de catre compania Samsung, el fiind disponibil atat pentru incarcare prin cablu, cat si prin wireless. Vorbim despre o functie extrem de utila pentru Samsung Galaxy S8, insa una care este limitata din cauza faptului ca Samsung foloseste o tehnologie veche de ani de zile.

Mai exact, Samsung Galaxy S8 foloseste tehnologia Quick Charge 2.0 a celor de la Qualcomm, ea fiind integrata initial in Samsung Galaxy S6. Desi au trecut peste 2 ani de atunci, Samsung Galaxy S8 are in continuare aceasta tehnologie deoarece noul chip Exynos 8895 nu are suport pentru Quick Charge 4.0, care aduce foarte multe beneficii.

Printre ele se numara si posibilitatea de a incarca rapid Samsung Galaxy S8 chiar si cand ecranul este aprins, lucru care nu se intampla acum. In momentul de fata, Samsung Galaxy S8 nu poate fi incarcat rapid daca ecranul este pornit, ci doar atunci cand el este inchis, iar asta limiteaza extrem de mult utilizatorii care incearca sa incarce rapid produsele.

Samsung Galaxy S8 – problema functiei de incarcare

Cat de stupid este ca Samsung Galaxy S8 sa aiba o tehnologie de incarcare rapida atat de veche si care o limitare de acest gen ? Ei bine foarte stupid, mai ales ca Samsung Galaxy S8 are si un pret de vanzare foarte mare, dar din cauza celor de la Samsung, nu beneficiaza si de posibilitatea de a se incarca rapid cand ecranul este pornit.

Desigur ca Samsung nu mentioneaza asta in documentatia pentru Samsung Galaxy S8 si stie de ce nu o face, pentru ca s-ar face de ras. Acum daca va intrebati care e diferenta dintre sistemul de incarcare rapida al Samsung Galaxy S8 si cel de incarcare standard, ei bine de o ora si 14 minute, in defavoarea celui de-al doilea.

“This has been the case since the Galaxy S6, and since all Samsung devices continue to use the same fast charging technology (Qualcomm’s Quick Charge 2.0, or Adaptive Fast Charging as Samsung calls it) even today, the Galaxy S8 and S8+ suffer from the same limitation. Phandroid tested things out on the Galaxy S8 – the phone took only 1 hours and 37 minutes to go from 0 to 100 when the screen was off, while charging time went up to nearly 3 hours (2 hours 51 minutes, to be precise) when the screen was kept on”

Incarcarea rapida a Samsung Galaxy S8 se face in o ora si 37 de minute, cea standard in 2 ore si 51 de minute, iar asa se ajunge la timpul de incarcare al iPhone 7 Plus. Aceasta este o noua dovada a faptului ca desi Samsung Galaxy S8 este un smartphone remarcabil, are totusi unele minusuri care arata la ce a facut Samsung rabat cand l-a creat.

Samsung Galaxy S8 problema incarcare rapida