iPhone 8 – Apple confirma doua schimbari majore

iPhone 8 cu Touch ID integrat in ecran este descris intr-un brevet de inventie inregistrat recent companiei Apple de catre autoritati.

iPhone 8 va avea Touch ID integrat in ecran, aceasta schimbare fiind anuntata de multe zvonuri si schite aparute in ultimele saptamani pe internet. Adaugand la informatiile disponibile deja dintr-o varietate de surse, cei de la Apple au confirmat indirect faptul ca iPhone 8 urmeaza sa aiba un ecran care acopera intregul panou al carcasei, dar si Touch ID intregrat in el.

Intr-un brevet de inventie inregistrat recent companiei Apple, cei din Cupertino descriu metoda prin care intentioneaza sa integreze Touch ID sub ecranul iPhone 8 anul acesta. Apple vrea ca ecranul sa inconjoare marginile panoului frontal, cam asa cum se intampla in iPhone 7, insa in iPhone 8 aceasta caracteristica va ajuta si integrarea Touch ID in ecran.

Acest brevet de inventie pentru integrarea Touch ID in ecranul iPhone 8 utilizeaza unele dintre explicatiile folosite intr-un brevet anterior acordat in luna februarie. Apple explica marile beneficii pe care un Touch ID in ecranul iPhone 8 le-ar aduce pentru utilizatori, degetul ramanand pe ecran in timpul folosirii pentru a facilita autorizarea la ce are utilizatorul nevoie.

iPhone 8 – Apple confirma ecranul nou si integrarea Touch ID sub el

Autentificarea folosind acest sistem Touch ID pentru iPhone 8 ar fi si mult mai rapida decat pana in prezent, dar asta este deja cunoscut de foarte multa lume. Cei de la Apple nu spun totusi daca scanarea amprentelor folosind acest Touch ID pentru iPhone 8 ar fi posibila pe orice parte a ecranului, sau doar intr-o portiune speciala care va fi indicata de iOS.

Schimbarea pe care cei de la Apple o pregatesc pentru iPhone 8 este foarte mare si ar oferi un avantaj major in fata competitorilor din lumea intreaga. Desi Samsung Galaxy S8 ar fi trebuit sa aduca aceasta schimbare anul acesta, cei de la Apple vor avea ocazia de a “fura fata” Samsung cu un Touch ID integrat in ecranul iPhone 8 pentru autentificare rapida.

“This relates to methods and systems for reducing the border areas of an electronic device so as to maximize the display/interactive touch areas of the device. Where a fingerprint sensor is integrated into an electronic device or host device, for example, as noted above, it may be desirable to more quickly perform authentication, particularly while performing another task or an application on the electronic device.”

Avand in vedere ca acesta este doar unul dintre brevetele de inventie inregistrate anul acesta pentru Apple, este clar ca iPhone 8 va avea Touch ID integrat in ecran. In aceasta idee, putem sta linistiti deoarece nu va trebui sa cautam Touch ID in carcasa iPhone 8 pentru a ne putea scana amprentele, asa cum ne temeam zilele trecute.

iPhone 8 brevet inventie touch id ecran