Apple – Presedintele asteapta noi Bonusuri de Performanta

Apple a anuntat rezultate financiare foarte bune pentru T2 2017, iar presedintele Tim Cook ar urma sa primeasca un bonus substantial pentru performantele companiei pe care o conduce. In prima parte a acestui an bonusurile presedintelui Apple ar fi fost reduse cu aproximativ 1.5 milioane de dolari deoarece n-au fost atinse anumite obiective financiare, iar acum 280.000 de actiuni ar putea sa-i fie acordate.

Apple ar urma sa acorde aceste actiuni presedintelui sau in urma unei analize a performantelor presedintelui, care urmeaza sa aiba loc dupa data de 24 august. In cazul in care analiza nu va fi satisfacatoare, Tim Cook va primi doar jumatate din acest pachet de actiuni, valoarea pentru intreg fiind de 44 de milioane de dolari, deci in cel mai rau caz presedintele Apple va primi 22 de milioane de dolari.

Apple a inclus si o situatie in care Tim Cook nu va primi vreo actiune, asa ca exista si aceasta posibilitate, insa avnad in vedere rezultatele financiare anuntare marti, pare destul de sigura acordarea lor. Avand in vedere ca pretul actiunilor Apple a atins o noua valoare record pe piata bursiera din SUA, e putin probabil ca Tim Cook sa nu primeasca cele 280.000 de actiuni pe care compania ar trebui sa i le acorde.

“Cook, 56, will collect 280,000 shares on Aug. 24 if total shareholder return over three years beats at least two-thirds of the companies in the S&P 500. If Apple falls in the middle third of index members he gets half that amount, and none if it lands in the bottom third. The final calculation will be based on the average prices in the 20 trading days before the start and end of the three-year performance period.”

Apple presedinte bonusuri performanta