iPhone X: Apple ar vrea sa il Scoata din Vanzare in 2018

iPhone X ar putea avea parte de o existenta foarte scurta, compania Apple avand planuri surprinzatoare cu privire la telefonul sau in anul 2018.

iphone x scos vanzare 2018

iPhone X ar putea fi primul telefon al companiei Apple care va avea o durata de existenta limitata la doar un singur an de zile, daca este sa dam crezare celor spuse de catre un analist asiatic in cursul zilei de ieri. Vorbim despre Ming-Chi Kuo, analistul care a oferit intotdeauna informatii valide in legatura cu produsele pe care compania Apple intentiona sa le lanseze, iar cele de ieri privind iPhone X vin ca o surpriza uriasa pentru toata lumea.

iPhone X este cel mai scump model de telefon lansat vreodata de catre Apple, a fost si cel mai asteptat de pana acum, insa interesul pentru el a scazut dramatic, conform analistilor, in urma perioadei sarbatorilor de iarna. Vanzarile pentru iPhone X au scazut atat de mult, in special in China, o tara extrem de importanta pentru Apple, incat s-ar parea ca exista intentia de a opri productia telefonului chiar din vara anului 2018, inaintea lansarii de noi modele.

iPhone X are deja productia redusa de catre compania Apple din cauza interesului tot mai scazut pentru telefonul mobil in randul clientilor din lumea intreaga, iar vanzarile pentru T1 2018 ar urma sa fie mai mici decat asteptarile analistilor. Inceputul de an este oricum o perioada in care vanzarile oricaror produse electronice scad simtitor, insa pentru iPhone X s-ar parea ca scaderea in vanzari este chiar mai mare decat se astepta Apple, sau partenerii sai.

iPhone X: Apple ar putea sa il scoata din vanzare in 2018

iPhone X ar fi primul model al iPhone care nu este tinut in vanzare dupa ce modelele inlocuitoare sunt lansate de catre compania Apple, in general cele precedente beneficiind de o reducere de pret si vanzare continua. De ce ar dori compania Apple sa opreasca in totalitate productia iPhone X nu e greu de ghicit, dificultatile mari in a fabrica acest telefon putand genera probleme la fel de mari pentru fabricarea noilor modele din 2018.

“We revise down 1Q18 and 2Q18 shipments of iPhone X to 18mn units and 13mn units, respectively, lower than market consensus of 20-30mn and 15-20mn units. We expect iPhone X will go to end of life (EOL) around mid-2018 and that total life cycle shipments will be around 62mn units, lower than our previous forecast of 80mn units.”

iPhone XS, iPhone X Plus si un alt model al iPhone cu ecran LCD de 6.1 inch sunt anuntate pentru lansare in anul 2018, iar cu acestea trei disponibile, plus iPhone 8 si iPhone 8 Plus, iPhone X ar fi un mode suplimentar inutil in oferta Apple. iPhone X nu poate avea un pret redus prea mult de catre Apple in 2018, asa ca el si-ar gasi cu greu un loc in oferta celor din Cupertino, mai ales daca luam in calcul si lansarea modelului cu ecran LCD de 6.1 inch.

iPhone X este un telefon destul de laudat, dar si destul de controversat, in principal din cauza decupajului pe care compania Apple a ales sa il integreze in ecran pentru a oferi camera TrueDepth pentru Face ID. Modelele noi ale iPhone ce vor fi lansate in 2018 vor avea in continuare decupaje integrate in ecran, asa asteptarile privind schimbarile de design ar trebui sa fie reduse.

84 COMENTARII

  1. Iphone X = fail
    Indiferent de ce zic unii pe aici. In octombrie/noiembrie auzeam numai ca fabricile nu fac fata, dupa ce a aparut in decembrie aveam primul articol ca producția a scazut..dupa a mai urmat inca o scadere a productiei in ianuarie.

  2. Aoleu , doliu pt isheep care au apreciat atat de mult design-ul cu breton . Srb , ce o sa te faci ?
    Am spus ca vanzarile vor fi in cap pana la toamna sau cand vor scoate alt model .
    Acum cred ca Apple se va grabi sa scoata repede alt model de frica Galaxy S9.

  3. Stați calmi băieți, noi astia iSheep la toamna așteptam noul model, deci care e problema? Pana una alta verificați ce spune antutu și geekbench ca sa nu avem probleme…

  4. Sa vedem care va avea dreptate acest analist, nu prea cred, X a revolutionat prin FaceID, eu cred ca va ramane Iconic. Asta e parerea mea, care am ales sa cumpar 8+ in defavoarea lui X si nici pana acum nu regret alegerea facuta.

  5. Logic, pt ca daca ar fi sa il pastreze ar trebui sa il puna la un pret de 699$ ceea ce ar dauna Apple
    Din moment ce modelul iPhone X 2018 va incepe de la 899$, automat ar trebui sa il coboare cu minim 200$ pe cel curent…si nu are rost, prea multe
    Trebuie simplificata linia iPhone X si XL sau cum s-or numi si cel LCD

  6. Superb. Asa este si normal
    Nu ar fi ok ca in 2018 sa avem 2 iphoneX’uri, 1 XL , 2 iphone 8 si 1 iphone LCD…prea multa confuzie si in hardware dar si in preturi

  7. nu are cum sa fie fail cand s-a vadnut atat de bine la un pret de 1000$ !
    daca era fail nu se vindea atat…probabil pt saraci, daca iphoneX ar fi fost 600-700$ pur si simplu nu facea fata productia

  8. Oare a venit vremea ca unii de pe aici sa ramana doar cu testele sintetice?Nu de alta,dar doar acolo mai e iphone-ul in tot.Totusi,decizia Apple de a vinde in continuare modele vechi(modele lansate cu cativa ani in urma) nu spune nimic despre nivelul vanzarilor?

  9. Sincer, apple trebuie sa revina la o linie simpla ca in trecut sa elimine din produse incepand cu 2018
    Sa elimine Macbook Air, sa elimine ipad mini, sa elimine iPhone X, iphone 8/8plus si tot ce este sub aceste modele gen iphone 7 etc
    Macbook
    Macbook Pro
    iPad
    iPad Pro
    iMac
    iMac Pro
    mac Mini
    mac PRO
    iPhone 5.8″ OLED
    iPhone 6.5″ OLED
    iphone 6″ LCD

    Simplu elegant fara confuzii

  10. Tu poti sa dai din gura mult si bine, dar realitatea rămâne aceeași. Daca se vindea atât de bine, la o luna de la lansare (nu prezentare – LANSARE), nu ar fi scazut producția, că după inca o luna sa scadă iar.
    Vrăjeală de genul ca au produs ft multe si au stocul plin,nu se aplica, pt ca inainte de lansare, erau prezentate marile probleme de producție, iar cand a fost lansat,au spus ca au ft puține pe stoc.

  11. Era o vreme cand primele 3 locuri in Antutu si Geekbench erau ocupate de telefoane chinezești. Ți-ai cumpărat atunci un telefon chinezesc si te-ai laudat cu el si cu scorul pe care il scoate in testele sintetice?

  12. Srb,iti inteleg si admir pasiunea incontestabila pentru Apple si ti-o impartasesc in mare masura.Problema la tine e alta,ca ridiculizezi oamenii care nu au bani ceea ce denota un comportament de cocalar.As prefera sa ai nobletea unui bogat occidental dar cum noi nu avem tradia asta..Alta pb. este ca esti fanatic si asta e lipsa de inteligenta,nu dezvolt.Si faptul ca esti luat la misto aici de multi ..ce sa mai zic.Esti mai bun de atata.

  13. Vânzările au fost sub orce critica și asta datorită bretonului, lipesei touch-id, și design-ului vechi de 4 ani !!! Într-un cuvânt acest iPhone aniversar se putea numi ishit !!! :)))

  14. Poate le este mai greu sa vanda acum cand au fost prinsi cu limitarea premeditata a telefoanelor. Dar problema care se pune ar fi daca cei care si-au luat deja aceste telefoane vor mai avea suport tehnic si dupa ce se opreste productia? Altfel iphone x devine un experiment esuat ce a costat clientii 1000 de euro si cam atat.

  15. serios? il vezi la tv? mergi prin lume sau orase cu economie mare si o sa incepi sa il vezi..nu uita…iphoneX nu are decat 1-2 luni de la vanzare…doar nu vrei sa vezi iphoneX asa cum vezi iphone 6-8 ce au 3-4 ani de vanzari

  16. productia poate scadea si din cauza ca a fost prea mult ridicata..
    adica de la X pe luna cat a pus apple in general pt fiecare lansare…catre x la patrat…
    inca 1data, nu ai cum sa compari vanzarile iphone 6/6s ce au fost doua device’uri cu pret de 650$ cu cele ale unui 1000$
    cu cat este pretul mai mare cu atat este mai rar…aici se aplica in orice industrie aproape

  17. Apple vinde oficial inca iphone 6s pt ca are inca headphone JACK..deci pt cei ce inca nu s-au obisnuit sau nu au inca casti wireless

  18. Nu te supara, dar de cate ori vorbesti despre IPhone ajungi la aceeasi idee ca numai saracii nu au. Este o dovada de aroganta tipic romaneasca(cumpar sa ma laud). Eu locuiesc in UK, si pot cumpara unul in fiecare luna, dar nu simt nevoia sa le arat altora cat castig eu. Majoritatea celor de aici folosesc alte brand-uri, dar ghici cine cumpara IPhone X? Romanii, si apoi daca ii intrebi nu au idee ce e fast charge sau la ce le trebuie, dar se uita de sus la altii. Si nu inteleg de ce te simti jignit daca cineva spune ca nu se vinde bine. Ai cumva actiuni pe la Apple?

  19. Jos palaria pentru procesorul Apple. Dar ar fi frumos sa il puna si la lucru cu ceva functii noi. OS-ul imi da senzatia ca ma joc solitare pe un pc de 1000 de euro. Prea simplu pentru cate ar putea face( totusi sunt utilizator android, asa ca gusturile difera)

  20. Normal ca va fi “scos”. iPhone X a fost doar un model aniversar, sa nu uitam. Dar asta nu înseamnă ca dispozitivul nu se va mai fabrica. In toamna va fi acelas telefon, cu acelas design, cu mici îmbunătățiri hardware și cu alt nume. Asta va vei varianta “normala”, mai mică, iar pe lângă el va ieși un model mai mare. Exact cum am avut și pana acum, varianta mai mică și varianta Plus.

  21. Am vazut ceva asemanator cu Essential… Este de 100 de ori mai urat ca X. Poate vor sa mai incerce un fail nu stiu

  22. X este doar incomod nu urat sa fiu sincer. Dar cel de la Essential este de-a dreptul grotesc. Sa vii cu asa ceva dupa s8 este inadmisibil.raportul display-to-body ratio deja este foarte bun… Mi se pare ridicol sa ajungem la 98% cu asa compromis

  23. Asta nu e tocmai adevărat,cunosc cel puțin 10persoane care au iPhone X.Poate nu s-au vândut așa cum se aștepta Apple,dar chiar și așa,destul de multa lume îl are.

  24. sincer, daca apple ar putea micsora putin acel “notch” in 2019 astfel incat sa pot avea si iconita de alarma/dnd cand este cazul eu as fi f f multumit. Dupa mine, in 2019 pot elimina si liniile ce informeaza utilizatorii de swipe up, swipe down

  25. Cu siguranta se vor mai face imbunatatiri, si daca trebuie sa pastreze bretonul, doar Apple poate sa il faca sa arate si bine… E greu totusi sa pastrezi ideea de simplitate( principalul atu iPhone) dar sa continui sa adaugi functii atragatoare.. Ramane de vazut

  26. da chiar sunt curios ce vor face cu viitorul iphone de 6.5″ cum vor profita de acel screen real estate…pt mine e mare dar sunt curios daca vor adopta si mai multe functii UI ale ipad fata de iphone 6-8 plus

  27. A scazut interesul din cauza lacomiei apple. Pretul este exagerat. Multi au renuntat la a face update din aceasta cauza. Poate se trezeste conducerea apple sa reduca pretul la urmatoarele modele ca sa numai piarda. Si tot odata poate folosesc si baterii mai de calitate.
    Eu unul am iphone de la 2g dar cred ca o sa schimb compania din cauza “tiganilor” din apple.

  28. Sunt uimit ca merg asa departe cu dimensiunea. Dintr-o extrema in alta. In fine , cineva trebuie sa incerce. Tel meu are 6 inchi si deja simt ca este suficient. Si am maini destul de mari.Dar asa spuneam si despre primul tel cu 5 inchi. Poate reusesc sa ma convinga sa il incerc, cine stie

  29. Eu cred ca sunt șanse foarte mici sa umble la design. Și așa au avut multe probleme cu producția noului design, la ecran ma refer in mod special. Îți dai seama ce înseamnă sa facă o noua liniei de producție pentru un nou design? In plus de asta, Apple nu a schimbat nici o data design-un iPhone de la un an la altul, cu excepția iPhone 2G – iPhone 3G.

  30. E lasă, nu mai exagera și tu! Cumperi unul in fiecare luna…Chiria și facturile nu le plătești și tu? De mâncat nu trebuie sa mănânci? Benzina la mașina, asigurare și impozite nu plătești?

  31. Normal ca-l retrag! Poti sa pacalesti niste oameni, dar pana la urma un produs prost se vinde prost, nu conteaza cine il face…
    Pe olx sut 802 anunturi de vanzare Iphone X.

  32. 1.presupui ca doar atat castig eu
    2.presupui ca doar eu aduc bani in casa
    3. Discutia este despre un telefon nu despre cat de “bazati sunt unii sau altii”
    Iar matale te cam bagi ca…….. fara sa aduci ceva la discutii, doar sa stresezi lumea.
    Imi cer totsi scuze daca am dat impresia ca ma laud. Ideea era ca mai pot fi si alte motive sa nu cumperi iPhone, in afara de faptul ca esti “sarac”

  33. “The first iPhone revolutionized a decade of technology,” Apple CEO Tim Cook
    said on stage. “Now 10 years later it is only fitting that we are here
    in this place on this day to reveal a product that will set the path for
    technology for the next decade.” It’s the first iPhone to come with an
    OLED screen, which is a different type of display technology that offers
    richer blacks and better overall contrast.

    Sigur s-a nimerit sa implineasca 10 ani de existenta iphone, dar din discurs nu reiese ca o sa fie editie aniversara limitata. Sunt sigur ca nu ar fi uitat sa mentioneze un detaliu atat de important zic eu. Urmatoarele doua modele de telefoane au fost anuntate fara sa spuna nimeni ca x va disparea de pe piata. Chiar nu pot sa inteleg fanatismul asta cand vine vorba de niste obiecte. Poate de data asta chiar au dat-o in bara si incearca sa isi reduca cheltuielile pana nu e prea tarziu. Nu e capat de lume, conteaza mai mult cum vor proceda cu urmatoarele modele. Deja au doua bile negre si e clar ca ceva nu merge in strategia lor si din pacate pentru ei, nici nu mai au cum sa il aduca iar pe steve jobs inapoi ca sa ii ajute. Chiar nu inteleg de prezentati tot felul de presupuneri drept adevaruri universale, cand nici macar firma apple nu a folosit scuza cu editia limitata.

  34. Se pare ca tu nu faci diferenta între un produs aniversar și un produs de ediție limitată. Eu nu am spus ca este ediție limitată. Și din ce ne-a spus și nea’ Cuc, din ce scrie in citatul pe care l-ai pus și tu, pe care se pare ca nu prea l-ai înțeles bine, iPhone X este un produs care marcheaza ultimii 10 ani ai iPhone și stabilește noul trend al iPhone pentru următorii 10 ani. Este mai clar acum?

  35. Poate că nu e mult,dar având în vedere că nu mă învârt în cercuri de vedete și nici în cercul oamenilor din top 50 cei mai bogați români,as zice că e suficient.

  36. Te învârti tu printre vedete ma amărâtule? Dacă ala e numele tău adevărat, clar am auzit de tine, parca erai în spate la tomberoane și mancai de acolo nu?
    Numai vedete pe aici prin comentarii… Ce pot sa zic.

  37. Ești sigur că mesajul ăla e pentru mine?Daca zici că e pentru mine,eu zic sa recitești mesajul meu,cred că educația ta îți joacă feste,nu de alta,dar ce am spus eu e una și ce ai reușit să citești tu e cu totul altceva(eu spuneam că NU MA ÎNVÂRT PRINTRE VEDETE).Bafta cu tomberonul ăla.

  38. Atunci invarte-te în cercuri cu oameni de rând că aia sunt majoritatea în România și să vedem dacă mai vezi 1 persoana. Deci despre ce vorbim, ca s-au vândut 1000 de iphone x în România nu înseamnă că a fost un succes dar dacă tu asa consideri intrii în contradictoriu cu afirmația că te învârti în cercuri cu vedete ceea ce face să nu te credem că e asa, o persoană bogata nu consideră suma de 1000 mult

  39. De acord cu tine! O familie poate economisi mii de euro lunar, de unde și-ar permite cel puțin 1 iPhone X lunar. Dacă nu o face, este pentru că nu consideră a fi un produs care să valoreze atâta.

  40. Nu am citit statistici,nu știu câte iPhone X s-au vândut în România și,cel mai important,nu mă interesează.Eu mă învârt în cercuri cu oameni normali,iar dacă se întâmplă să cunosc cateva persoane care lucrează prin media dau tv,e doar o coincidenta.Dar sa revenim…Spuneam că știu cel puțin 10persoane care au iPhone X,nu că iPhone X a fost un succes in ceea ce privește vânzările.Ce înțelegi prin oameni de rând?Întâlnesc tot felul de oameni(lucrez mult cu primăriile,consiliile județene,bla)și deși majoritatea au iPhone in ediție mai veche,am văzut și iPhone x la câțiva,cum am și spus.

  41. Pai eu de aia vorbesc…Haga, Amsterdam, Dusseldorf, Koln, Londra , angajatii NN din Olanda , daca nici cei din vest nu il au…atunci unde sunt milioanele vandute? Poate prin state ( in Houston nu am vazut nici macar unul) sau la chinezi…

  42. In Romania? Da, sunt de acord ca s-au vandut ca painea calda la brutarie. In afara clientii fideli apple, se uita, analizeaza pretul si ce ofera si isi iau modelul anterior cu 500-600 mai ieftin, suficient pentru ce le trebuie lor!

  43. Cercuri dalea care romanii le numesc inalte, bogate…dar de fapt sunt oameni simpli, care isi fac treaba pe bani frumosi oferiti de un sistem economic bine pus la punct:-)

  44. Iphone 6 si 6s nici nu erau pe stoc in magazinele apple terte la disperatea dupa lansare,si deja il vedeam peste tot la toti , luat la abonament adus exclusiv de t-mobile. Eu am stat 1-2 luni sa il gasesc la liber in app store! Deci vizibil, nu se compara vanzarile X cu cele 6-6s!

  45. Mai fugi la stii tu unde, ma sarbule , esti in topul miliardarilor cu iphone x ul tau . Am vazut iphone si in satele de pe langa vaslui nu doar in arabia saudita, daca s ar cere buletin la inscrierea pe site nu afla nimeni de tine . Hai fugi la mama miliardarule

  46. Mai fugi la stii tu unde, ma sarbule , esti in topul miliardarilor cu iphone x ul tau . Am vazut iphone si in satele de pe langa vaslui nu doar in arabia saudita, daca s ar cere buletin la inscrierea pe site nu afla nimeni de tine . Hai fugi la mama miliardarule..

  47. Daca s-ar percepe 1$/ comentariu as fi si gur prin sectiunea asta. Nu este vorba de suma ceea ce este mica ci daca iti permiti. Sunt sigur ca prin satele tale sunt multi cu ipX
    Deci lasa-ne cu declaratiile tale de taran ca sunt si ferrari pe acolo

  48. Pentru mine e cam clar. Dar te rog, spune diferenta dintre o editie aniversara si cea limitata, si fara sa bagi de la tine din burta impresii. Dupa ce termini de definit termenii mai citeste o data ce am scris. Si mai abtine-te cu datul rotund pe forum fiindca nu intelegi ce citesti si bagi din burta impresii false. Dar ca sa pun capat discutiei, eu zic sa asteptam stoparea productiei iphone x, si sa vedem atunci ce scuza ne inainteaza compania. Si apropo de vanzari, toate primariile romaniei au achizitionat iphone x pentru angajati. Asta il face un telefon cautat de clienti care vor ce e mai bun de la un dispozitiv sau il face mai degraba un obiect ravnit de cocalari pe care ii intereseaza doar cati bani a costat? Poate si genul asta de atitudine dauneaza vanzarilor. Pentru ce tip de clientela produc aceste telefoane, pentru cocalari batrani (exista peste tot in lume) si pietele lor sau pentru o clientela cat mai diversificata si care stie ce vrea de la un dispozitiv marca apple? Fiindca de vreme ce ai pretul mai ridicat decat concurentii tai pe piata si pretentiile clientilor sunt mai mari. Si poate lumea s-a saturat sa plateasca bling blinguri care tin maxim un an doi.

  49. Eu trăiesc în România și da,vorbesc de Romania.Nu intru in detalii privind motivele pentru care oamenii respectivi și-au luat iPhone X,nu e treabă mea,eu as pus doar că am văzut că au iPhone X.

  50. Toate primăriile din România au achiziționat iPhone X pentru angajați? Cine a făcut acest studiu? Apple sau tu? Dacă este așa, înseamnă ca România este țara tuturor posibilităților și pământul făgăduinței, nu USA, Franța, Germania, Angelia, Australia…Primăriile de pe aici nu prea își permit iPhone X pentru angajați, ca in România.

  51. Amice, rationamentul si faptul ca nu esti la curent cu ce se mai intampla prin tara la ora actuala iti cam scade credibilitatea. Mersi de raspuns totusi, chiar daca te-ai fofilat de la ce era mai important, si te rog, reciteste discutia. Si incearca sa gandesti inainte sa vorbesti si nu te mai impiedica de detalii fara importanta. Las-o mai moale cu atitudinea de ‘român dãstept’ si incearca sa ai mintea mai destupata. Si cu asta incheiem discutia pentru moment si o continuam daca va fi cazul, cand productia va fi oprita si apple vine cu o declaratie oficiala asupra motivelor. Pana atunci spor la cruciadasi dumnezeu sa il ocroteasca de aberatii pe cel ce va spune ceva de rau de iphone in prezenta ta si a fanaticilor iphone. In schimb eu sper ca procesele si pierderile de care are parte compania acum, sa o aduca iar cu picioarele pe pamant.

  52. Văd ca ești in lumea ta imaginara. Eu nu sunt fan Apple, doar le folosesc produsele. Și tot nu mi-ai spus de unde ai acea informație cum ca toate primăriile din România au luat iPhone X pentru angajați. Nu de alta, dar am și eu o verișoara care lucrează la o anumită primărie într-un anumit orășel și ea nu a primit iPhone X din partea primăriei. Poate ma lămurești, nu te contrazic, nu zic ca nu ai dreptate, dar să-mi dai și mie sursa acelei știri. Sa ceara și ea un iPhone X gratis dacă i se cuvine.

  53. Am încercat sa ma uit la clip dar când am văzut cât de “țărănoi” este omul, am ieșit imediat după ce a pus și banii pe masa. E ca și cum ai luat un Bugatti Veyron și ai spune ca este exagerat de scump. Și ca sa arați cât de scump este, începi sa înșiri lângă el niste Trabant-uri și sa începi sa spui, atât este dom-le de scump, cât 1.000.000 de mașini Trabant. Deci nici o relevantă.

  54. Pe toate site-urile de anunțuri sunt la vânzare mașini, de 50.000€-1.000.000€, vile la mare sau la minte, insule, elicoptere…asta ce înseamnă? Ca dacă sunt la vânzare sunt proaspete, sau ce? Ca nu înțeleg logica ta.

  55. Pe toate site-urile de anunțuri sunt la vânzare mașini, de 50.000€-1.000.000€, vile la mare sau la munte, insule, elicoptere…asta ce înseamnă? Ca dacă sunt la vânzare sunt proaspete, sau ce? Ca nu înțeleg logica ta!