Apple a vandut 77.3 milioane iPhone si are Incasari de 88.3 miliarde de dolari in T4 2017

Apple vanzari iphone incasari profit record

Apple tocmai a anuntat 77.3 milioane de iPhone-uri, 13.1 milioane de tablete iPad si 5.1 milioane de Mac-uri vandute, generand incasari de 88.3 miliarde de dolari si profit de 20.1 miliarde de dolari. Daca in cazul incasarilor se observa o crestere de 10 miliarde de dolari pentru compania Apple, in cazul vanzarilor de telefoane iPhone se observa o scadere de 900.000 de unitati, vanzarile de tablete iPad ramanand practic la fel, in timp ce vanzarile de Mac-uri au scazut cu 200.000 de unitati.

Desi cei de la Apple au inregistrat vanzari mai mici de telefoane iPhone si de Mac-uri, profitul a crescut cu 3 miliarde de dolari dupa ce incasarile au crescut cu 10 miliarde de dolari pentru companie. In documentele financiare se observa o crestere masiva a incasarilor generate din vanzarile iPhone, mai exact de 7 miliarde de dolari fata de T4 2016, iar aici iPhone X a contribuit substantial cu pretul sau de vanzare foarte mare.

apple vanzari t4 2017

Aceasta este, daca nu ma insel, prima oara in istoria Apple cand vanzarile iPhone scad intr-un trimestru fiscal al sarbatorilor de iarna, iar analistii vor incepe din nou sa vorbeasca despre “falimentul” Apple. Scaderea in vanzari poate fi foarte usor pusa pe faptul ca iPhone X a fost lansat tarziu si a fost disponibil in cantitati prea limitate pentru a se acoperi cererea de pe piata, iar Apple a avut oarecum de suferit din cauza asta.

Apple incasari T4 2017 otal

Nu vorbim despre incasari, pentru ca aici exista o crestere spectaculoasa, in proportie de 70% generata de vanzarile iPhone, profitul crescand deasemenea cu 3 miliarde de dolari, mai mult decat genereaza in incasari extrem de multe companii intr-un an. Facand o comparatie cu T4 2016, toate zonele in care Apple vinde produse au inregistrat cresteri ale incasarilor, cele mai mari fiind pe continentul American, Europa si Japonia, China avand o crestere ceva mai modesta.

Apple incasari produse T4 2017 total

Apple a vandut mai putine iPhone-uri in T4 2017 fata de T4 2016, la fel stand situatia si in cazul Mac-urilor, dar macar tabletele iPad au inregistrat o usoara crestere, desi veniturile generate de ele palesc in comparatie cu cele generate de iPhone. Toata lumea va ramane totusi cu ideea ca Apple a vandut mai putine iPhone-uri intr-un trimestru fiscal extrem de important si va trece cu vederea ca in ciuda acestui lucru, a incasat mult mai multi bani de pe urma lor.