Apple a vandut 77.3 milioane iPhone si are Incasari de 88.3 miliarde de dolari in T4 2017

Apple vanzari iphone incasari profit record

Apple tocmai a anuntat 77.3 milioane de iPhone-uri, 13.1 milioane de tablete iPad si 5.1 milioane de Mac-uri vandute, generand incasari de 88.3 miliarde de dolari si profit de 20.1 miliarde de dolari. Daca in cazul incasarilor se observa o crestere de 10 miliarde de dolari pentru compania Apple, in cazul vanzarilor de telefoane iPhone se observa o scadere de 900.000 de unitati, vanzarile de tablete iPad ramanand practic la fel, in timp ce vanzarile de Mac-uri au scazut cu 200.000 de unitati.

Desi cei de la Apple au inregistrat vanzari mai mici de telefoane iPhone si de Mac-uri, profitul a crescut cu 3 miliarde de dolari dupa ce incasarile au crescut cu 10 miliarde de dolari pentru companie. In documentele financiare se observa o crestere masiva a incasarilor generate din vanzarile iPhone, mai exact de 7 miliarde de dolari fata de T4 2016, iar aici iPhone X a contribuit substantial cu pretul sau de vanzare foarte mare.

apple vanzari t4 2017

Aceasta este, daca nu ma insel, prima oara in istoria Apple cand vanzarile iPhone scad intr-un trimestru fiscal al sarbatorilor de iarna, iar analistii vor incepe din nou sa vorbeasca despre “falimentul” Apple. Scaderea in vanzari poate fi foarte usor pusa pe faptul ca iPhone X a fost lansat tarziu si a fost disponibil in cantitati prea limitate pentru a se acoperi cererea de pe piata, iar Apple a avut oarecum de suferit din cauza asta.

Apple incasari T4 2017 otal

Nu vorbim despre incasari, pentru ca aici exista o crestere spectaculoasa, in proportie de 70% generata de vanzarile iPhone, profitul crescand deasemenea cu 3 miliarde de dolari, mai mult decat genereaza in incasari extrem de multe companii intr-un an. Facand o comparatie cu T4 2016, toate zonele in care Apple vinde produse au inregistrat cresteri ale incasarilor, cele mai mari fiind pe continentul American, Europa si Japonia, China avand o crestere ceva mai modesta.

Apple incasari produse T4 2017 total

Apple a vandut mai putine iPhone-uri in T4 2017 fata de T4 2016, la fel stand situatia si in cazul Mac-urilor, dar macar tabletele iPad au inregistrat o usoara crestere, desi veniturile generate de ele palesc in comparatie cu cele generate de iPhone. Toata lumea va ramane totusi cu ideea ca Apple a vandut mai putine iPhone-uri intr-un trimestru fiscal extrem de important si va trece cu vederea ca in ciuda acestui lucru, a incasat mult mai multi bani de pe urma lor.

14 COMENTARII

  1. Asta inseamna sa fii cel mai bun. Mai mare profit si cand vinzi mai putin.. nimeni nu mai poate asa ceva inafara de apple si mercedes

  2. “This was an all-time record quarter for Apple, with the highest revenue in the company’s history.”

    Iar samsung baga stereo speakers peste 3 saptamani

  3. Srb Srb … iPhone-ul și merțanul nu îs nu stiu ce … aproape oricine, cine se “descurca” in viața asta poate sa-și cumpere și un merțan și un hiphone … ia și tu un vertu cu și un bentayga 😀 … ca calitatea contează nu ? 😉

  4. Pff cum era aia cu “Apple se va duce dupa Nokia” sau “Apple va disparea cat de curand” sau “Tim Cook distruge Apple”
    :)))).
    Felicitari

  5. Scăderea vânzărilor nu e un lucru bun, fiindcă oamenii aia merg la concurenta și nu ii mai aduci înapoi. Ideal e, duh, sa creadă vânzările. După cum se poate și citi, acesta era scenariul așteptat de Apple și investitori, chiar dacă au mărit prețul la 1000$. Așa ca din punctul asta de vedere, e un mare fail. Sa speram ca vor înțelege ceva din asta.

  6. Când vânzările sunt obtinute în proporție de 70% pe baza unui singur tip de produs, atunci se cheamă că ești foarte dependent de acel produs.
    Normal că analiștii sunt sceptici în privința scăderii volumelor vândute. Prețul mare pe iPhone X poate fi ceva conjunctural, și se vede că nu s-au vândut așa multe, iar în consecință, Apple scoate iPhone X din producție.