Google a fost BLOCAT astazi fara Avertisment

Google a fost blocat astazi fara vreun avertisment, compania americana recunoscand problemele si avertizandu-si utilizatorii in legatura cu solutiile.

Google BLOCAT Avertisment

Google are unele servicii blocate astazi, compania americana afland chiar in cursul diminetii ca serviciile sale nu pot fi accesate de catre unii dintre cei care se bazau pe ele chiar pentru a-si conduce afacerile. Se pare ca Rusia a blocat unele servicii ale companiei Google din cauza Telegram, autoritatile acuzand compania americana ca le permite celor de la Telegram sa le foloseasca unele IP-uri pentru a continua sa functioneze in tara.

Google a primit de la autoritatile din Rusia o cerere de a sterge aplicatia Telegram din Google Play dupa ce s-a luat decizia ca aplicatia sa fie blocata in Rusia pentru ca refuza sa furnizeze chile pentru decriptarea mesajelor trimise prin platforma. Se pare ca Telegram folosea platforma cloud a celor de la Google pentru a functiona in Rusia, asa ca autoritatile au blocat IP-urile Google si asa Gmail, plus alte servicii, au devenit inaccesibile in tara.

Google a fost blocat astazi fara avertisment

Google le-a spus utilizatorilor ca este constienta de problemele care exista in Rusia si le-a recomandat oamenilor sa foloseasca reteaua sa publica DNS pentru a putea folosi in continuare serviciile sale. Desigur ca aceasta este doar o solutie temporara, pentru ca Google va rezolva cu siguranta divergentele pe care le are cu autoritatile din Rusia, iar asta ar putea insemna ca Telegram sa fie data afara din infrastrutura sa cloud pentru ca serviciile sa redevina operationale.

“Russia has started blocking some Google services, accusing the search company of helping Telegram bypass a ban on its encrypted messaging service. Roskomnadzor, Russia’s telecommunication regulator, said Sunday that despite a court order Google has not complied with a request to prevent Telegram from using its IP addresses in order to continue operate.”

Google este atacata printr-o masura fara precedent in Rusia, serviciile companiei nefiind blocatepana in momentul de fata in aceasta tara, desi acolo are concurenta serioasa din partea Yandex si Mail.ru. Google este una dintre cele mai mari companii de pe planeta, are cel mai mare motor de cautare si o putere enorma, insa din pacate se pare ca nu poate controla chiar tot si uneori cade victima in razboaiele dintre autoritati si alte companii.